Routeplanning & Optimalisatie

Maak en plan optimale routes van meerdere transportopdrachten

Met de module Routeplanning & Optimalisatie kunt u meerdere orders, van verschillende klanten samenvoegen tot één transportopdracht, een samengestelde route. Een samengestelde route kunt u vervolgens inplannen op een chauffeur of externe vervoerder. Maakt u gebruik van de Inkoopmodule? Dan kunt u van een samengestelde route uiteraard ook de inkooptarieven opvragen, delen of factureren!

Een samengestelde route blijft gekoppeld aan de originele orders. Maakt u gebruik van het Vervoerder Portal inclusief Chauffeur App? Dan ontvangt de chauffeur uitsluitend de samengestelde route maar wordt de afmeldinformatie ook teruggekoppeld naar de originele order. Uw planner en uw klant blijven dus altijd op de hoogte van de status van de transportopdracht. Bovendien is op deze manier de benodigde informatie voor een afleverbevestiging en de verkoopfacturatie altijd beschikbaar bij de originele order.

Naast het samenvoegen en plannen van orders kunt u ook optimale routes van orders genereren. Bij de optimalisatie van de route wordt rekening gehouden met de laad- en losadressen, en met de tijden waarop u hier verwacht wordt. Daarnaast kunt u ook nog een servicetijd instellen, de gemiddelde tijd die u nodig heeft voor een stop.

De belangrijkste functionaliteiten van de module Routeplanning & Optimalisatie

  • Meerdere orders samenvoegen tot één transportopdracht
  • Optimale routes van (samengestelde) orders maken
  • Actueel inzicht in de status van de route en ETA per stop
  • Keuze uit voertuigprofielen voor auto, bestelbus, vrachtwagen of fiets
  • Afmeldinformatie beschikbaar in originele orders én samengestelde routes met Chauffeur App*1
  • Inkooptarieven opvragen, delen of factureren van samengestelde routes*2

1 Chauffeur App is onderdeel van het Premium Plus Pakket.
2 Genoemde functies zijn onderdeel van de Inkoopmodule.

Uitleg functionaliteiten module Routeplanning & Optimalisatie

Onderstaand vindt u een uitgebreide uitleg over het gebruik van de module Routeplanning & Optimalisatie. Wilt u gebruik maken van de functionaliteiten maar heeft u nog geen toegang tot de module? Neemt u dan contact met ons op, de prijzen voor het gebruik van de module Routeplanning & Optimalisatie vindt u bij tarieven.

Routeplanning & Optimalisatie

EasyTrans Software