Release 4.4 – Juni 2018

Volledige CMR afdrukken

Het aanschaffen van dure lege CMR-formulieren is verleden tijd. Met de nieuwste release van EasyTrans is het mogelijk om volledige CMR’s af te drukken of per e-mail te versturen. De CMR is opgesteld conform het model van de World Road Transport Organisation (IRU) en daarmee een geldig document voor alle landen die van de CMR gebruik maken.
Via de orderbevestiging of vervoersopdracht e-mails kunt u de volledige CMR ook eenvoudig naar uw klant of vervoerder versturen.
Deze functie is beschikbaar in alle abonnementen zonder extra kosten.

CMR EasyTrans

Reisduur en ETA

Wanneer u op de knop “Bereken afstand & stops” klikt wordt naast de afstand ook de reisduur berekend. Bij prijsberekening links in het orderscherm, ziet u de totale reisduur. Bij de bestemmingen rechts in het scherm, ziet u de reisduur vanaf de vorige bestemming. Heeft u een tijd ingevuld bij de bestemming dan ziet u ook de verwachte aankomsttijd (ETA).

Tariefsoorten

Met het nieuwe programmaonderdeel ‘Tariefsoorten’ kunt u, naast de standaard aanwezige tariefsoorten zoals afstand, stops, wachttijd, etc., zelf eigen tariefsoorten aanmaken. Zo kunt u bijvoorbeeld een tariefsoort Europallet of Blokpallet aanmaken. Maar bijvoorbeeld ook een tariefsoort voor M2 loodsopslag of laadmeter.
Het gebruik van eigen tariefsoorten biedt twee voordelen:

 1. U kunt tarieven maken die gebaseerd zijn op uw eigen tariefsoorten. Zo kunt u bijvoorbeeld automatisch de juiste prijs laten berekenen wanneer uw klant twee europallets en één blokpallet te vervoeren heeft.
 2. De tariefsoorten komen terug in de ‘Goederen invoer’ waardoor duidelijker kan worden aangegeven wat er precies vervoert moet worden. Deze informatie komt ook terug op de vrachtdocumenten.
Wagenpark

Heeft uw bedrijf eigen voertuigen dan kunt u in plaats van het toekennen van een algemeen voertuigtype nu ook de exacte wagen toekennen aan een order. Zo kunt u altijd eenvoudig terugzien welk voertuig is gebruikt voor het uitvoeren van de order.

Vernieuwde bestemmingen weergave in het order overzicht

De bestemmingen in het order overzicht worden nu onder elkaar weergegeven inclusief de datum en tijd. Met deze nieuwe functie worden ook orders met een bestemmingsdatum binnen de geselecteerde datumperiode weergegeven, ook al valt de orderdatum buiten deze periode. Handig wanneer u werkt met orders die verspreid zijn over meerdere dagen.
Gebruikt u liever de oude weergave, dan kunt u deze optie uitschakelen via het menu “Instellingen->Algemeen->Orders->Bestemmingen onder elkaar weergeven (inclusief datum/tijd)”.

Nieuwe afdruk opties bij factuurtypen

Het was al mogelijk in EasyTrans om voor bepaalde klanten een aangepast factuurtype aan te maken. Nu kunt u ook afdruk opties toekennen aan dit factuurtype. Heeft u bijvoorbeeld een klant die iedere order op een aparte factuur wil hebben, dan kunt u hiervoor een factuurtype aanmaken.
De beschikbare afdruk opties zijn:

 • Alleen subtotalen weergeven; De uitgesplitste tarieven worden niet afgedrukt.
 • Bestemmingen verbergen; Eventuele opmerkingen worden weergegeven, bestemmingen worden niet afgedrukt.
 • Iedere order apart factureren; Maakt voor iedere order een aparte nieuwe factuur aan.
Tariefzones voor postcodes en landen

Met behulp van tariefzones kunt u tarieven dynamisch activeren op basis van postcodegebieden of landen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld automatisch een toeslag berekenen voor een levering in een bepaald postcodegebied of automatisch een juiste prijs bepalen voor een bepaald land.
Met behulp van tariefzones kunt u uitgebreide tariefberekeningen maken. Het instellen van tariefzones in EasyTrans is zeer flexibel, maar daardoor ook enigszins complex. Wilt u gebruik maken van tariefzones, dan helpen wij u hier graag mee.

Overige wijzigingen
 • De ingevoerde goederen worden nu ook vermeld in de vervoersopdracht, orderbevestiging en afleverbevestiging e-mails.
 • Maakt u gebruik van de Chauffeurs App dan is het nu mogelijk om orders direct af te melden naar de klant inclusief afleverbevestiging. Deze optie is per klant instelbaar en met name handig als u naast de planning ook zelf op de weg zit. U kunt uw klant dan veel sneller laten weten dat de order is afgeleverd.
 • Indien gewenst kunt u het veld “Opmerkingen op de vrachtbrief” weergeven in het order overzicht. Activeer hiervoor de optie “Instellingen->Algemeen->Orders->Opmerkingen vrachtbrief kolom weergeven”.
 • Maakt u gebruik van de CX Euro koppeling dan kunt u nu vanuit EasyTrans een geplaatste lading ook direct boeken bij een bepaalde vervoerder.
 • Er kan een volgorde worden toegekend aan de tarieven. Zo kunt u de tarieven op een logische volgorde weergeven in de order en op de factuur.
 • Er is een nieuwe module Koppeling met Tomtom Webfleet beschikbaar. Met deze module kunt u orderinformatie vanuit EasyTrans naar de boordcomputer van uw chauffeur versturen. Meer informatie over Tomtom Webfleet vindt u op: https://telematics.tomtom.com/nl_nl/webfleet/
 • In het factuur overzicht kan nu ook worden gefilterd op facturen waarvan de betalingstermijn is verlopen.