Release 4.2 – Januari 2017

Vervoerder Portal / Chauffeurs App

EasyTrans lanceert de Vervoerder Portal / Chauffeurs App. Een compleet nieuw programmaonderdeel waarmee nu ook uw chauffeurs kunnen inloggen in het systeem. Via een App op de smartphone of tablet kunnen orders worden doorgegeven, handtekeningen en foto’s worden opgeslagen en kunnen orders direct worden afgemeld waarmee de klant de handtekening in de afmeld e-mail ontvangt.

De Chauffeurs App met het order overzicht, order details en de handtekening.

Voor meer informatie over de Vervoerder Portal / Chauffeurs App surft u naar: www.easytrans.nl/producten/premium-plus-pakket.

Orderlijsten en vernieuwd verzendlabel

Naast de vrachtbrief is het nu ook mogelijk om een orderlijst af te drukken. Een orderlijst bevat een overzicht van meerdere orders inclusief bestemmingen en goederen gegroepeerd per vervoerder. Per bestemming kan voor ontvangst een handtekening worden gezet. Doordat de orderlijst meerdere orders op één pagina weergeeft is deze met name handig als u veel bestemmingen heeft en niet voor iedere bestemming een aparte vrachtbrief wilt uitprinten.

Voorbeeld van een orderlijst

Het verzendlabel is compleet opnieuw vormgegeven en bevat meer en overzichtelijker informatie.

 Voorbeeld van een verzendlabel

Module online betalen (iDeal)

De online betaaldienst Mollie is toegevoegd aan EasyTrans. Hiermee is het mogelijk om facturen eenvoudig en snel te laten betalen m.b.v. iDeal, Creditcard, etc. Afgezien van de extra betrouwbaarheid en service naar uw klant die dit uitstraalt is het ook perfect voor nieuwe of incidentele klanten. U bent er dan namelijk van verzekerd dat u uw geld ontvangt nog voordat u de opdracht uitvoert.

Per klant kan worden aangegeven of er wel of niet van Online betalen gebruik kan worden gemaakt. En zodra een factuur is betaald krijgt u hiervan direct bericht en wordt de factuur automatisch als voldaan gemarkeerd.

Deze functionaliteit is beschikbaar als extra module Online Betalen. Meer informatie vindt u op: www.easytrans.nl/producten/modules.

Filters in het order overzicht

In het order overzicht zijn extra filters voor Product, Klant, Vervoerder en Voertuig opgenomen. Hierdoor kunt u eenvoudiger zoeken en filteren en houdt u ook bij een drukke planning het overzicht.

Taal instelbaar per klant/vervoerder

Levert u aan buitenlandse klanten of maakt u gebruik van buitenlandse vervoerders dan kunt u hiervoor een andere taal instellen. U heeft de keuze uit Nederlands, Engels, Duits of Frans. Door een andere taal in te stellen worden alle e-mails, (inkoop)facturen en transportdocumenten in deze taal opgesteld.

Verbeterde import functie

De importeren functie is sterk verbeterd. Het importeren van orders is eenvoudiger en flexibeler geworden doordat de meeste kolomkoppen niet meer verplicht zijn of op een vaste plek hoeven te staan. Hierdoor is het veel eenvoudiger geworden om gegevens uit externe systemen te importeren in EasyTrans.

Naast het importeren van orders kunnen nu ook adresboek items worden ingelezen. En maakt u gebruik van Packs of DPD dan kunnen de specifieke productcodes direct mee worden geïmporteerd. Ideaal om een webshop te koppelen aan EasyTrans. Meer informatie vindt u in de uitleg in de nieuwe voorbeeldbestanden op de “Importeren” pagina.

Overige wijzigingen
  • Opgeslagen documenten kunnen worden meegestuurd als bijlage met de orderbevestiging, vervoersopdracht en afmeld e-mail.
  • Per klant kan de betaalwijze overschrijving, contant, incasso of iDeal ingesteld worden. Dit zorgt voor een aangepaste betaalinstructie op de factuur en in de e-mail.
  • Bij het sturen van een orderbevestiging of offerte e-mail naar de klant worden nu de uitgesplitste verkooptarieven vermeld.
  • DPD en Packs zendingen kunnen nu als batch in één keer worden aangemeld waarna meerdere zegels tegelijk kunnen worden afgedrukt.
  • De periode tijd is duidelijker geworden. Wanneer alleen de eerste tijd wordt ingevuld betreft het een “vanaf” tijd, bij alleen de tweede tijd is het een “tot” tijd. Zijn beide tijden ingevuld en verschillend, dan is het een “tussen” tijd en zijn beide tijden ingevuld en hetzelfde dan is het een “om” tijd.