Release 4.1 – April 2016

Offertes aanmaken en per e-mail versturen

Nieuwe orders kunnen nu ook worden opgeslagen als offerte en krijgen dan een andere kleur. Via het envelop icoon bij de klant kunnen deze vervolgens per e-mail worden verstuurd. U kunt offertes na goedkeuring direct omzetten in een opdracht.

Aangemaakte facturen in één keer per e-mail versturen

In het factuur overzicht kunt u nu in één keer meerdere facturen per e-mail versturen. Via het ‘Status filter’ kunnen alle niet gemailde facturen worden gefilterd. Selecteer deze vervolgens allemaal en kies onderaan voor de bewerking ‘Per e-mail versturen’.

Facturen verwijderen en opnieuw aanmaken

U kunt nu facturen verwijderen en het vrijgekomen factuurnummer opnieuw gebruiken. Vul hiervoor het verwijderde factuurnummer in bij ‘Eerstvolgende factuurnummer’ bij de nieuwe facturatie.

Web-orders accepteren

Met deze nieuwe optie kunt u uw klanten laten weten of een aangemelde web-order is gezien en zal worden uitgevoerd. Nog niet geaccepteerde orders krijgen een aparte kleur in het overzicht. U kunt deze functie per product aan- of uitzetten met de optie ‘Nieuwe web-order eerst accepteren’.

Contactpersoon keuze bij nieuwe order

Indien een klant over meerdere contactpersonen beschikt kunt u de contactpersoon selecteren bij een order. Deze persoon zal dan onder andere worden gebruikt voor het versturen van de afmeld e-mail.

Order historie

Voor iedere order wordt een uitgebreid logboek met alle wijzigingen bijgehouden. Hiermee kan tot in detail worden nagegaan welke persoon een wijziging heeft uitgevoerd en op welk moment.

Nieuw inlogscherm met taalkeuze

Het inlogscherm heeft een frisse nieuwe uitstraling gekregen. Voor buitenlandse klanten kan het programma nu ook in het Duits of Frans worden gebruikt.

Nieuw algemene instellingen scherm met veel extra opties

Het algemene instellingen scherm heeft een nieuwe layout gekregen. Er is nu een overzichtelijke tabblad weergave met opties per onderwerp. Er zijn onder andere nieuwe opties voor de order e-mails en vrachtbrieven.

TNT koppeling

Naast UPS, DPD en Packs biedt EasyTrans nu ook integratie met TNT voor het opvragen van prijzen, het aanmelden van zendingen, het afdrukken van labels en volgen van de track & trace status.

Documenten opslag module uitgebreid

Maakt u gebruik van de documenten opslag module dan kunt u eenvoudig bestanden bijvoegen door deze in het kader te slepen in het scherm ‘Document bijvoegen’. Bovendien kunnen klanten tijdens het plaatsen van een web-order nu ook zelf een document bijvoegen. Bijgevoegde documenten kunnen vervolgens mee worden gestuurd met de vervoersopdracht zodat deze ook voor de chauffeur beschikbaar zijn.

Overige nieuwe functies
  • Bij de invoer van goederen kan nu per regel een aantal worden opgegeven. Dit maakt het eenvoudiger om meerdere colli van hetzelfde soort en gewicht in te voeren.
  • Koppeling met boekhoudpakketten King boekhouden en e-boekhouden.nl.
  • Nieuwe kleurenkiezer maakt het eenvoudiger om iedere gewenste kleur te kiezen voor de verschillende order statussen (inclusief de nieuwe orderstatus ‘Offerte’ en ‘Nog niet geaccepteerd’).
  • Iedere bestemming heeft een nieuw veld met ‘Werkelijke tijd’ voor het registreren wanneer een order daadwerkelijk is opgehaald of afgeleverd.