Release 2.0 – Januari 2010

BTW nummer klant

In het klanten detailscherm vindt u een extra veld waar het BTW nummer kan worden ingevuld. Wanneer u het BTW nummer van uw klant invult zal dit worden afgedrukt op de facturen. Hiermee voldoet uw factuur ook aan de eisen voor buitenlandse klanten.

Afleverdatum

Naast de aflevertijd is het nu ook mogelijk de afleverdatum per bestemming op te geven.

Vernieuwde bestemmingen invoer

Bij het invoeren van een nieuwe order wordt niet meer standaard het adres van de klant als bestemming ingevoerd. De order begint met een lege bestemming waar u een adres uit het adresboek kunt selecteren, handmatig een adres kunt invoeren of door op de knop met het huisje te klikken het adres van de klant kunt kiezen. De thuis knop staat telkens naast een lege bestemming zodat u deze bijvoorbeeld ook als retour adres kunt toevoegen.

Vernieuwde factuur layout

Het uiterlijk van de factuur is aangepast zodat het duidelijker is welke bestemming bij welke pakbon en referentie hoort. Tevens wordt de bedrijfsnaam van de bestemming geprint als deze is ingevoerd.

Vervoerder actief/niet actief

In het vervoerder overzicht is een knop toegevoegd waarmee snel een vervoerder op actief of niet actief kan worden gezet.

Bestemming toevoegen

In het order detailscherm wordt niet meer standaard een lege bestemming weergegeven. Bestemmingen kunnen worden toegevoegd met de knop nieuwe bestemming toevoegen

Vernieuwde postcode herkenning

Het automatisch invullen van het adres en de woonplaats bij een postcode is verbeterd en wordt nu ook gebruikt bij het web-orderen.

Verzendlabels printen

Naast het automatisch printen van vrachtbrieven kunnen nu ook verzendlabels met barcode worden aangemaakt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Betalingsherinneringen versturen

Vanaf nu kunt u eenvoudig aanmaningen sturen naar klanten met openstaande facturen. Klik in het factuur overzicht op het e-mail icoon en u krijgt een overzicht met alle openstaande facturen van de betreffende klant. Vervolgens kunt u met één klik een betalingsherinnering naar de gewenste contactpersoon sturen.

Keuze ophalen/afleveren in order detailscherm

Het is nu mogelijk per bestemming aan te geven of het om een ophaal- of afleveradres gaat.

E-mail naar ontvanger

Bij het plaatsen van een web-order kan uw klant er voor kiezen een kopie van de orderbevestiging naar een zelf opgegeven e-mail adres te versturen. Hiermee kan uw klant de ontvanger bijvoorbeeld laten weten dat zijn zending er aan komt.

Factuurdatum in te stellen

Bij de facturatie is het nu mogelijk een andere factuurdatum dan vandaag te kiezen.

Iedere beheerder en planner zijn eigen weergave instellingen

In alle overzichtspagina’s worden van iedere gebruiker nu zijn eigen weergave instellingen opgeslagen. Bijvoorbeeld planner A wil alle orders zien en planner B alleen de openstaande. Deze beïnvloeden niet langer elkaars weergave.