Module Koppeling Externe Systemen

EasyTrans Software biedt diverse mogelijkheden om externe software te koppelen met het Transport Management Systeem (TMS) EasyTrans. Zo werkt EasyTrans Software samen met een groot aantal partners om specifieke functionaliteiten te kunnen bieden. Er zijn kant en klare koppelingen beschikbaar met boekhoudsoftware, systemen van logistieke dienstverleners en diverse andere branchespecifieke software. Is uw gewenste koppeling niet beschikbaar? Neem dan vooral contact met ons op om de wensen en mogelijkheden te bespreken! Er zijn echter zoveel softwarepakketten dat het onmogelijk is om overal een kant en klare oplossing voor te kunnen bieden. Daarom bieden wij de module Koppeling Externe Systemen waarmee u toegang krijgt tot de API’s en EDI van EasyTrans Software.

API

Om u de mogelijkheid te bieden zelf een koppeling te realiseren tussen uw TMS en een extern systeem heeft EasyTrans Software een zogenaamde API ontwikkeld. API’s zijn programmeer interfaces waarmee er via een webservice gecommuniceerd kan worden met EasyTrans. Met de API’s van EasyTrans Software heeft u (of uw klant/vervoerder/andere externe partij) dus de mogelijkheid om zelf een verbinding te maken tussen uw TMS-systeem EasyTrans en een ander extern systeem. Voor een dergelijke integratie is wel een stukje programmeerwerk nodig. Is dit voor u geen optie? Dan werken wij als alternatief samen met Transsmart en DeliveryMatch. Dit zijn partners van EasyTrans Software die bestaande koppelingen met een scala aan ERP/Webshops en andere software bieden.

EDI

Naast de API’s heeft EasyTrans Software een standaard EDI-basis ontwikkeld. EDI is een technologie voor de elektronische uitwisseling van bedrijfsdocumenten. Vanuit ons EDI-basisplatform kunnen wij u helpen om een koppeling te ontwikkelen die voldoet aan uw wensen. In overleg met u wordt gekeken naar de wensen en mogelijkheden en wordt er met u meegedacht over de beste oplossing. Op basis van dit overleg wordt er door onze ontwikkelaars een inschatting gemaakt van het aantal uren en de bijbehorende kosten. Waarna – uiteraard in overleg met u – de koppeling wordt gerealiseerd.

Voorbeelden koppelingen met externe systemen:

  • Koppeling TMS met een webshop; Bij ieder verkocht artikel wordt er automatisch een vervoersopdracht verstuurd naar EasyTrans.
  • Registratieformulier voor nieuwe klanten; Nieuwe klanten die zich registeren worden direct aangemaakt in EasyTrans.
  • Koppeling TMS vervoerders; Verstuur/ontvang transportopdrachten naar/van vervoerders die een ander systeem gebruiken.
  • Koppeling TMS met softwaresysteem klant;  Heeft u klanten die veel transportorders inboeken? Dan kunt u uw klanten de mogelijkheid bieden om een directe verbinding te realiseren tussen EasyTrans en het softwarepakket van uw klant.
  • Koppeling met uw eigen website
  • Koppeling met CRM pakket

Uitleg en documentatie EDI en API EasyTrans Software

Onderstaand vindt u documentatie en uitleg over de API’s en EDI van EasyTrans Software. Toegang tot de API’s en de EDI is verkrijgbaar met de aanvullende module Koppeling Externe Systemen. Wilt u gebruik maken van de functionaliteit maar heeft u nog geen toegang tot de module Koppeling Externe Systemen? Neemt u dan contact met ons op, de prijzen voor het gebruik van de module Koppeling Externe Systemen vindt u bij tarieven.

Aanvullende module
Koppeling Externe Systemen