Facturen via iDeal laten betalen

Met de module Online Betalen kunt u uw klanten online de factuur laten betalen. Dit is bijvoorbeeld handig voor nieuwe of incidentele klanten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de module Online Betalen gebruikt.

Voorbereiding: Account aanmaken bij Mollie

Om Online betalingen zoals iDeal, Creditcard, etc. te kunnen ontvangen heeft u een abonnement nodig bij een betaal provider. Wij hebben gekozen voor een samenwerking met Mollie (www.mollie.nl). Via Mollie betaalt u een vast bedrag per transactie. Er zijn verder geen aanvullende abonnementskosten bij Mollie waardoor het ook zeer geschikt is als u maar weinig betalingen via iDeal wilt laten uitvoeren.

Op de website van Mollie kunt u zich aanmelden als nieuwe klant. Vervolgens moet u een aantal stappen doorlopen om uw account gereed te maken voor het ontvangen van betalingen. Zo dient u uw bedrijfsgegevens in te voeren, een websiteprofiel aan te maken en de gewenste betaalmethodes te activeren. Hoe dit precies in zijn werk gaat leest u op de website van Mollie.

Zodra uw Mollie account is geverifieerd ontvangt u een e-mail dat u kunt starten met het uitvoeren van Online betalingen. In uw account vindt u bij uw websiteprofiel een “Live API-key”. Deze sleutel stuurt u per e-mail naar info@easytrans.nl waarna wij de koppeling aan onze kant verder activeren.

Online betalingen uitvoeren

Nadat de koppeling met Mollie actief is kunt u uw klanten online facturen laten betalen. Dit werkt zeer eenvoudig:

  • Open de klant via het Klant overzicht
  • Zoek het vak “Betaalwijze” en kies als betaalwijze één van de volgende opties:
    • Online betaling – Geeft uw klant uitsluitend de optie om online te betalen
    • Overschrijving of Online betaling – Geeft uw klant de optie om naast de handmatige overschrijving ook online te betalen

Zodra u nu een nieuwe factuur aanmaakt voor deze klant en deze vanuit het factuur overzicht per e-mail verstuurd, verschijnt er een link in de e-mail. Als de klant op de link klikt wordt hij naar het betaalplatform van Mollie gestuurd waar hij de betaling kan uitvoeren via één van de eerder geactiveerde betaalmethodes. Nadat de betaling is voldaan ontvangt u van Mollie een e-mail ter bevestiging en wordt de factuur in het factuur overzicht ook automatisch als voldaan gemarkeerd.