Transportdocumenten maken/versturen

In EasyTrans kun je heel eenvoudig Transportdocumenten maken en versturen.

Vrachtbrief (A4) aanmaken

De vrachtbrief kan gebruikt worden voor transporten tot 500kg. Dit document is niet rechtsgeldig voor transporten boven de 500kg. Op ieder vrachtdocument staat het ophaal- en afleveradres vermeld. Per afleveradres krijg je een aparte vrachtbrief waar de te leveren goederen op staan weergegeven. Het automatisch gegenereerde vrachtbriefnummer correspondeert met het ordernummer. Op de vrachtbrief wordt een QR code weergegeven, hierdoor kan een scanner automatisch het ordernummer herkennen.

Om een vrachtbrief aan te maken, moet de order uit minimaal 1 ophaal- en 1 afleveradres bestaan.
Indien er sprake is van meer dan 1 ophaal- of afleveradres, vergeet dan niet de ophaal- en afleverbestemmingen juist in te stellen met de juiste goederen, via de knop ‘Goederen & Verdeling’. Deze instellingen zijn tevens gekoppeld aan de vrachtdocumentatie.

1. Klik in de order onderin op de knop ‘Document aanmaken’.
  2. Klik ‘Vrachtbrief’ aan bij ‘Kies het gewenste document’.
  3. Geef bij ‘vrachtbrief exemplaren’ aan voor wie je de vrachtbrief wil maken.
  4. Geef aan of je de klantgegevens wil vermelden op de vrachtbrief.
    Normaal gesproken worden bovenaan iedere vrachtbrief de gegevens van de klant weergegeven. Wanneer deze gegevens bij de ontvanger echter niet bekend mogen zijn kunnen de gegevens met deze optie worden verborgen.
  5. Geef aan of je de vervoerder wil vermelden op de vrachtbrief.
    Met deze optie kan je er voor kiezen om je eigen bedrijfsgegevens, de bedrijfsgegevens van de vervoerder of helemaal geen bedrijfsgegevens op de vrachtbrief te vermelden.
  6. Geef aan in welke taal je het document wil.
  7. Klik op de knop ‘Document aanmaken’.

De vrachtbrief is nu aangemaakt als pdf-document

Tip: Vanuit het orderoverzicht kan je ook meerdere orders aanvinken en volgens via de snelbewerking de vrachtbrief aanmaken.

Orderlijst (A4) aanmaken

Een orderlijst bevat een overzicht van meerdere bestemmingen op één pagina. Per bestemming kan voor ontvangst een handtekening worden gezet. De orderlijst is met name handig als er veel bestemmingen zijn en je niet voor iedere bestemming een aparte vrachtbrief wilt uitprinten.

Vanuit een order

1. Klik in de order onderin op de knop ‘Document aanmaken’.
  2. Klik ‘Orderlijst’ aan bij ‘Kies het gewenste document’.
  3. Vink bij ‘Afdrukopties orderlijst’ aan, hoe en wat je op de orderlijst wil hebben staan.
  4. Geef aan in welke taal je het document wil.
  5. Klik op de knop ‘Document aanmaken’.

De orderlijst is nu aangemaakt als pdf-document.

Vanuit het orderoverzicht

1. Selecteer de orders, die je op de orderlijst wil terug zien.
  2. Klik ‘Orderlijst’ aan bij ‘Kies het gewenste document’.
  3. Vink bij ‘Afdrukopties orderlijst’ aan, hoe en wat je op de orderlijst wil hebben staan.
  4. Geef aan in welke taal je het document wil en klik op ‘OK’.
  5. Klik op de knop ‘Document aanmaken’.

De orderlijst is nu aangemaakt als pdf-document.

CMR volledig afgedrukt (blanco A4) aanmaken

Rechtsgeldig voor transporten boven de 500kg. Transport volgens de AVC en/of CMR condities.
Hiermee wordt de volledige CMR in viervoud afgedrukt. Op de CMR wordt een QR code weergegeven, hierdoor kan een scanner automatisch het ordernummer herkennen.

Om een CMR aan te maken, moet de order uit minimaal 1 ophaal- en 1 afleveradres bestaan.
Indien er sprake is van meer dan 1 ophaal- of afleveradres, vergeet dan niet de ophaal- en afleverbestemmingen juist in te stellen met de juiste goederen, via de knop ‘Goederen & Verdeling’. Deze instellingen zijn tevens gekoppeld aan de vrachtdocumentatie.

1. Klik in de order onderin op de knop ‘Document aanmaken’.
  2. Klik ‘CMR volledig afgedrukt (blanco A4)’ aan bij ‘Kies het gewenste document’.
  3. Geef aan of je de vervoerder wil vermelden op de CMR.
    Met deze instelling bepaal je welke vervoerder er op de CMR wordt weergegeven.
  4. Klik op de knop ‘Document aanmaken’.

De CMR is nu aangemaakt als pdf-document.

Tip: Vanuit het orderoverzicht kan je ook meerdere orders aanvinken en volgens via de snelbewerking de CMR aanmaken.

Tip: CMR overlay (voorbedrukt A4) Met deze optie worden de gegevens op de juiste plek op een voorbedrukte CMR afgedrukt.

Verzendlabels

Verzendlabels (10x15cm)

Deze etiketten zijn geschikt voor een labelprinter met labels van A6 formaat (10x15cm).

1. Klik in de order onderin op de knop ‘Document aanmaken’.
  2. Klik ‘Verzendlabels (10x15cm)’ aan bij ‘Kies het gewenste document’.
  3. Geef aan in welke taal je het document wil.
  4. Klik op de knop ‘Document aanmaken’.

Het verzendlabel is nu aangemaakt als pdf-document.

Verzendlabels (4x op 1 A4)

Deze etiketten zijn geschikt voor afdrukken op A4 stickervellen met vier labels per pagina.

1. Klik in de order onderin op de knop ‘Document aanmaken’.
  2. Klik ‘Verzendlabels (4x op 1 A4)’ aan bij ‘Kies het gewenste document’.
  3. Geef bij ‘Startpositie op het stickervel’ aan waar je wil beginnen.
  4. Geef aan in welke taal je het document wil.
  5. Klik op de knop ‘Document aanmaken’.

Het verzendlabel is nu aangemaakt als pdf-document.

Tip: Vanuit het orderoverzicht kan je ook meerdere orders aanvinken en volgens via de snelbewerking de verzendlabels aanmaken.

Transportdocumenten versturen

Na het aanmaken van transportdocumenten, kun je dit op verschillende manier versturen. Vanuit de planomgeving zijn er diverse mailopties, bij een orderbevestiging of vervoersopdracht is het mogelijk om een transportdocument als bijlage toe te voegen.

Orderbevestiging

Verstuur je een orderbevestiging? Dan is het mogelijk om hier een transportdocument bij te voegen.
Kies bij het verzenden welk transportdocument je wil toevoegen. Het transportdocument wordt als pdf bijgevoegd bij de e-mail.

Vervoersopdracht

Verstuur je een vervoersopdracht? Dan is het mogelijk om hier een transportdocument bij te voegen.
Kies bij het verzenden welk transportdocument je wil toevoegen. Het transportdocument wordt als pdf bijgevoegd bij de e-mail.