Order plannen

In EasyTrans kun je heel eenvoudig een order plannen, dit doe je door een vervoerder toe te kennen aan een order.

Order plannen

Het plannen van een order doe je door deze aan een vervoerder (chauffeur) toe te kennen. Dit kan vanuit de order of met meerdere orders tegelijk vanuit het order overzicht. Vervoerders met een groen bolletje beschikken over de Chauffeurs App. De order is dan direct zichtbaar in de App van de chauffeur. Wanneer er is aangegeven dat de vervoerder enkel een bepaald voertuigtype gebruikt, dan wordt dit type voertuig tussen haakjes, achter de vervoerder weergegeven.

Plannen vanuit order:

1. Open de order die je wil toewijzen aan een vervoerder/chauffeur.
  2. Selecteer bij ‘Vervoerder’ de desbetreffende vervoerder/chauffeur.

Plannen vanuit orderoverzicht:

1. Selecteer in het orderoverzicht in de eerste kolom de orders die je wil toewijzen aan een vervoerder/chauffeur.
  2. Selecteer via de snelbewerking ‘met geselecteerde orders’ voor ‘Vervoerder’.
  3. Selecteer de desbetreffende vervoerder en klik op ‘OK’.

Vervoersopdracht versturen

Wanneer de vervoerder beschikt over de Chauffeurs App, is na het inplannen van de vervoerder de order direct zichtbaar in de App van de chauffeur. Beschikt de vervoerder niet over de Chauffeurs App, dan kun je de vervoersopdracht per mail sturen.

Vervoersopdracht versturen vanuit order:

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Order overzicht’
  2. Open de order waarvan je de vervoeropdracht wil versturen
  3. Klik onder ‘Order details’ op het envelop-icoon naast ‘Vervoerder’
  4. Controleer de instellingen m.b.t. het delen van klantengegevens, vervoerder en inkooptarieven
  5. Klik op de gewenste verstuurmethode ‘Versturen met …’ of ‘Versturen zonder bijlage’

Vervoersopdracht versturen vanuit orderoverzicht:

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Order overzicht
  2. Selecteer in het orderoverzicht in de eerste kolom de orders die je wil versturen aan de vervoerder
  3. Selecteer via de snelbewerking ‘met geselecteerde orders’ voor ‘Vervoersopdracht naar vervoerder’
  4. Voeg eventueel een opmerking bij de vervoersopdracht toe
  5. Kies eventueel een transportdocument om bij te voegen en klik op ‘OK’