Waar kunnen wij je bij helpen?
Afdrukken

Voertuigtype invoeren

In het Transport Management Systeem EasyTrans kun je de voertuigtypen en specifieke voertuigen uit het wagenpark vastleggen, beheren en inplannen.

Voertuigtype invoeren

Een voertuigtype is het soort (categorie) voertuig wat je gebruikt om de transportopdrachten uit te voeren. Bijvoorbeeld ‘vrachtwagen’, ‘personenauto’ of ‘bestelbus’. Voertuigtypen worden in het Transport Management Systeem op meerdere plekken gebruikt. Je kunt bij een vervoerder bijvoorbeeld vastleggen of deze alleen op een bepaald type voertuig rijdt. Ook kun je tarieven per voertuigtype vastleggen. Een prijs per kilometer is bij een vrachtwagen immers vaak anders dan bij een bestelbus.

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Voertuigen’ > ‘Voertuigtypen’
 2. Klik op ‘Nieuw voertuigtype invoeren’ en vul de gegevens in:
  1. ‘Voertuigtype’
   Geef de algemene benaming van het voertuig in. Bijvoorbeeld: Bestelbus, Personenauto of Bakwagen
   Let op: Gebruik algemene benamingen, geen kentekens. Specifieke voertuiggegevens leg je vast bij ‘Wagenpark’.
   Waarom een algemene benaming? Voertuigtypen komen op diverse plekken in het TMS terug. Zo zijn deze bijvoorbeeld ook zichtbaar in een Klanten Portal. Bij het plaatsen van een web-order kan een klant namelijk direct het juiste voertuigtype selecteren.
  2. (Indien van toepassing) ‘Minimum afstand’
   Geef het aantal kilometers in dat altijd minimaal berekent dient te worden
   Wanneer de geautomatiseerde kilometerberekening in een order lager is dan de minimum afstand, zal het ingestelde aantal kilometers berekend worden.
  3. (Optioneel) ‘Minimum inkoop afstand’
   Gebruik je de Inkoopmodule? Dan kun je hier het minimum aantal inkoopkilometers vastleggen
   Wanneer de geautomatiseerde kilometerberekening in een order lager is dan de minimum inkoopafstand, zal het ingestelde aantal inkoopkilometers berekend worden.
  4. (Optioneel) ‘Volgorde’
   Gebruik je meerdere voertuigtypen? Bij ‘Volgorde’ kun je een cijfer ingeven waarmee de volgorde van weergave in selectielijsten wordt bepaald. Het voertuigtype met het laagste nummer wordt bovenaan weergegeven
   Tip: Gebruik tientallen zodat je later eenvoudig voertuigtypen kunt tussenvoegen!
  1. (Optioneel) ‘Truck of trailer’
   Gebruik je vaak verschillende trekker/oplegger combinaties? Geef dan hier aan of het voertuigtype een truck of trailer is. Laat het veld leeg om geen combinaties te maken. Meer informatie hierover is te lezen in ons kennisbank artikel: ‘Truck/trailer combinatie‘.
 3. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om het voertuigtype op te slaan.

Herhaal bovenstaande stappen voor alle voertuigtypen die je gaat gebruiken.

INHOUD