Vervoersopdracht sturen

Zodra je een chauffeur toegang hebt gegeven tot de Chauffeurs App kun je orders als vervoersopdracht sturen naar de Chauffeurs App. Je doet dit door eerst de order te plannen op de betreffende vervoerder. De ordergegevens worden daarna direct verstuurd!

Order plannen

Je plant een order in EasyTrans door eenvoudigweg een vervoerder vast te leggen bij een order. Dit kan vanuit een order of vanuit het order overzicht. Kies je een vervoerder die toegang heeft tot de Chauffeurs App? Dan wordt de order daarna direct als vervoersopdracht verstuurd.
Tip: Vervoerders die toegang hebben tot de Chauffeurs App zijn in EasyTrans eenvoudig te herkennen aan een groen bolletje voor de naam.

Vanuit order

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Order overzicht’
  2. Open de order die je inplannen op een chauffeur
  3. Selecteer bij ‘Vervoerder’ de desbetreffende vervoerder
    • Vervoerders die lichtgrijs gemarkeerd staan, kunnen niet geselecteerd worden, omdat deze inactief staan in het vervoerder overzicht.
  4. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om terug te keren naar het order overzicht

Vanuit orderoverzicht

Vanuit het order overzicht kun je via een snelbewerking ook meerdere orders tegelijk inplannen.

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Order overzicht’
  2. Selecteer (in de eerste kolom) de orders die je wilt inplannen op een chauffeur
  3. Kies onderaan bij de snelbewerking ‘Met geselecteerde orders’ de optie ‘Order wijzigen’ voor ‘Vervoerder’
  4. Selecteer bij ‘Kies de nieuwe vervoerder’ de desbetreffende vervoerder waarop de order gepland moet worden
  5. Klik op ‘OK’ om de keuze te bevestigen

Vervoersopdracht sturen

Wanneer de vervoerder beschikt over de Chauffeurs App, is na het inplannen van de vervoerder de order direct zichtbaar in de App van de chauffeur. Beschikt de vervoerder niet over de Chauffeurs App, dan kun je de vervoersopdracht per e-mail sturen.

Vanuit order

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Order overzicht’
  2. Open de order waarvan je de vervoeropdracht wil versturen
  3. Klik onder ‘Order details’ op het envelop-icoon naast ‘Vervoerder’
    • Indien er geen e-mailadres is ingevoerd, komt er een melding naar voren.
    • Voer dan eerst bij ‘Vervoerder overzicht’ het e-mailadres in waar de vervoersopdracht naar toegestuurd moet worden.
  4. Controleer de instellingen m.b.t. het delen van klantgegevens, vervoerder en eventueel inkooptarieven
  5. Klik op de gewenste verstuurmethode ‘Versturen met …’ of ‘Versturen zonder bijlage’

Vanuit order overzicht

Vanuit het order overzicht kun je via een snelbewerking ook meerdere orders tegelijk inplannen.

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Order overzicht
  2. Selecteer in het order overzicht (in de eerste kolom) de orders die je wil versturen aan de vervoerder
  3. Kies onderaan bij de snelbewerking ‘met geselecteerde orders’ voor ‘Vervoersopdracht naar vervoerder’
  4. Voeg eventueel een opmerking bij de vervoersopdracht toe
  5. Kies eventueel een transportdocument om bij te voegen of voor versturen zonder bijlage
    • Je kunt niet per order selecteren welk transportdocument meegestuurd moet worden.
    • Indien het verschillende transportdocumenten zijn per order, kun je het beste kiezen om vanuit de order te sturen.
  6. Klik op ‘OK’ om de keuze te bevestigen

Inkoopmodule

Met de Inkoopmodule van EasyTrans Software kun je ook de inkoopkosten en opbrengsten van de transportopdrachten bijhouden. Aan ieder verkooptarief is het mogelijk om een inkooptarief koppelen, eventueel met specifieke tarieven per vervoerder. Hierdoor zie je direct wat een order kost én oplevert. Afgesproken prijzen kun je per e-mail bevestigen naar de vervoerder of delen via de Chauffeurs App. Daarnaast kun je eenvoudig inkoopfacturen maken, waarmee je bijvoorbeeld kunt controleren of gedeclareerde bedragen correct zijn.

Inkooptarieven delen

Zodra je een vervoerder inplant bij een order, gaat het versturen van een vervoersopdrachten naar diens Chauffeurs App geheel automatisch. Of de overeengekomen prijzen inzichtelijk zijn voor de vervoerder hangt af van de ingestelde gebruikersrechten. Je bepaalt zelf welke chauffeur/vervoerder toegang krijgt tot de Chauffeurs App, én met welke rechten.

Documentopslag module

Met de Documentopslag module van EasyTrans Software kun je ook documenten bij de transportorders opslaan. Je kunt bijvoorbeeld ondertekende transportdocumenten, afbeeldingen, douanepapieren of originele orders direct bij de transportopdrachten bewaren. Dit helpt om het dossierbeheer veilig en volledig te digitaliseren in het TMS!

Documenten delen

Wanneer je gebruik maakt van de Chauffeurs App, gecombineerd met de Documentopslag module kun je ook documenten delen via de Chauffeurs App. Je kunt documenten optioneel zichtbaar maken voor chauffeurs én je kunt ook documenten ontvangen! Of je documenten deelt bij het versturen van een vervoersopdracht hangt af van de instellingen bij de Documentopslag module. Meer informatie over het delen van documenten is te vinden in het artikel: Documenten delen

Module Routeplanning & Optimalisatie

Met de module Routeplanning & Optimalisatie van EasyTrans Software kun je meerdere orders, van verschillende klanten en/of producten, samenvoegen tot één samengestelde route. Een samengestelde route kun je vervolgens inplannen op een chauffeur of externe vervoerder. Daarnaast kun je met de module optimale routes genereren van (samengestelde) orders.

Samengestelde route

Een samengestelde route is gekoppeld aan de originele orders. Een chauffeur ontvangt uitsluitend de samengestelde route in diens Chauffeurs App. De afmeldinformatie wordt echter teruggekoppeld naar zowel de originele order als naar de samengestelde route.