Installeren Chauffeurs App

Om toegang te krijgen tot de Chauffeurs App van je werk- of opdrachtgever heb je een inlogaccount nodig. Deze uitnodiging kun je opvragen bij je werk- of opdrachtgever. De Chauffeurs App is een webapplicatie die eenvoudig gebruikt kan worden op een Smartphone of Tablet. Zodra je de gegevens van je werk- of opdrachtgeven hebt ontvangen, kun je makkelijk de Chauffeurs App installeren. Je installeert de Chauffeurs App via de browser (en dus niet via de App of Play store). Na installatie wordt de Chauffeurs App toegevoegd aan het startscherm, zodat je deze altijd snel kunt opstarten en gebruiken.

Benodigde gegevens voor de Chauffeurs App

Om toegang te krijgen tot de Chauffeurs App heb je de volgende gegevens van je werk- of opdrachtgever nodig:

• URL/webadres
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord

Heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Vraag je werk- of opdrachtgever om deze toe te sturen.

Installeren Chauffeurs App

Met de inloggegevens die je hebt ontvangen kun je inloggen in de Chauffeurs App:

1. Tik op de link in je e-mail met de inloggegevens.
    Tip: Gebruik Google Chrome op Android en Safari op Apple. Hier werkt de App het beste op.
  2. Zorg ervoor dat je in het juiste inlogscherm zit. Hier staat in de kop ‘Vervoerder Portal’. Zie je dit niet, klik dan eerst nog onderaan de pagina op ‘Inloggen als vervoerder’
  3. Meld je aan met de inloggegevens (sla het wachtwoord op, zodat je het niet telkens opnieuw hoeft in te typen).
  4. Installeer de Chauffeurs App door deze toe te voegen aan het startscherm.
    Android (Google Chrome): Open het menu en tik op ‘App installeren’
    Apple (Safari): Tik op het deel icoon en tik op ‘Zet op beginscherm’

Toestemming tot de locatie

Wanneer je voor het eerst een order opent, vraagt de applicatie toestemming tot het delen van de locatie. Deze toestemming moet worden verleend.
Wanneer je een bestemming afmeld via de Chauffeurs App wordt de GPS-locatie van de afmelding opgeslagen. De locatie wordt alleen opgeslagen op het moment van afmelden van een bestemming.