Waar kunnen wij je bij helpen?
Afdrukken

Vervoerder invoeren

Vanaf een Standaard pakket kun je in EasyTrans werken met meerdere vervoerders. De gegevens van een vervoerder/chauffeurs kun je eenvoudig invoeren en veilig beheren.

Vervoerder invoeren

Een vervoerder is de algemene term voor zowel ‘eigen’ chauffeurs als voor externe vervoerders. Je kunt dus als vervoerder zowel een persoon als een bedrijfsnaam vastleggen. Bij het vastleggen van de gegevens zijn de meeste velden optioneel. Indien gewenst kun je alleen de gegevens invullen die je daadwerkelijk nodig hebt.
Tip: Houdt de muiscursor enkele seconde op een invoerveld of klik op de info-iconen bij de verschillende instellingen voor meer informatie!

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Vervoerders’ > ‘Nieuwe Vervoerder’.
 2. Vul de gegevens van de vervoerder in:
  1. Algemene bedrijfsgegevens
  2. (Optioneel) Inkoopgegevens
   Gebruik je de Inkoopmodule? Dan kun je diverse gegevens vastleggen die van belang zijn voor de inkoopzijde.
   Tip: Standaard instellingen die voor alle vervoerders gelden, zoals bijvoorbeeld een betalingstermijn, kun je als algemene instelling vastleggen via ‘Instellingen’ > Algemeen’ > Tabblad ‘Vervoerders’. Deze algemene instellingen worden overgenomen bij het aanmaken van een nieuwe vervoerder. Uiteraard kun je daarbij per vervoerder wel afwijken van de algemene instellingen.
  3. (Optioneel) ‘Vervoerder portal’
   Gebruik je een Vervoerder Portal? Geef de vervoerder toegang tot de Vervoerder Portal/Chauffeurs App door een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken en de juiste rechten toe te kennen.
   Een uitgebreide uitleg over gebruikers toegang geven tot een Vervoerder Portal vind je in het artikel: Vervoerder toegang geven
  4. (Indien van toepassing) ‘Koppelen met EasyTrans vervoerder’
   Betreft het een externe vervoerder die ook gebruik maakt van EasyTrans? Je kunt eenvoudig ordergegevens met elkaar uitwisselen wanneer je beide EasyTrans Systemen met elkaar koppelt! Om orders te kunnen versturen dien je hier de benodigde gegevens vast te leggen.
   Uitgebreide uitleg over een koppeling met een extern EasyTrans Systeem is te vinden in het artikel: Koppeling EasyTrans (extern)
 3. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de gegevens op te slaan.

Herhaal bovenstaande stappen om meerdere vervoerders vast te leggen.

INHOUD