Waar kunnen wij u bij helpen?
Afdrukken

Vervoerder invoeren

Vanaf een Standaard pakket kunt u in EasyTrans werken met meerdere vervoerders. De gegevens van de vervoerders/chauffeurs kunnen eenvoudig en veilig worden vastgelegd en beheerd.

Vervoerders invoeren

Een vervoerder is de algemene term voor zowel ‘eigen’ chauffeurs als voor externe vervoerders. U kunt dus als vervoerder zowel een persoon als een bedrijfsnaam vastleggen. Bij het vastleggen van de gegevens zijn de meeste velden optioneel. Indien gewenst kunt u alleen de gegevens invullen die u daadwerkelijk nodig heeft.
Tip: Houdt uw muiscursor enkele seconde op een invoerveld of klik op de info-iconen bij de verschillende instellingen voor meer informatie!

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Vervoerders’ > ‘Nieuwe Vervoerder’.
 2. Vul de gegevens van de vervoerder in:
  1. Algemene bedrijfsgegevens
  2. (Optioneel) Inkoopgegevens
   Gebruikt u de Inkoopmodule? Dan kunt u diverse gegevens vastleggen die van belang zijn voor de inkoopzijde.
   Tip: Standaard instellingen die voor alle vervoerders gelden, zoals bijvoorbeeld een betalingstermijn, kunt u als algemene instelling vastleggen via ‘Instellingen’ > Algemeen’ > Tabblad ‘Vervoerders’. Deze algemene instellingen worden overgenomen bij het aanmaken van een nieuwe vervoerder. Uiteraard kunt u daarbij per vervoerder wel afwijken van de algemene instellingen.
  3. (Optioneel) ‘Vervoerder portal’
   Gebruikt u een Vervoerder Portal? Geef de vervoerder toegang tot uw Vervoerder Portal/Chauffeur App door een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken en de juiste rechten toe te kennen.
   Een uitgebreide uitleg over gebruikers toegang geven tot een Vervoerder Portal vindt u in het artikel: Vervoerder toegang geven
  4. (Indien van toepassing) ‘Koppelen met EasyTrans vervoerder’
   Betreft het een externe vervoerder die ook gebruik maakt van EasyTrans? U kunt eenvoudig ordergegevens met elkaar uitwisselen wanneer u beide EasyTrans Systemen met elkaar koppelt! Om orders te kunnen versturen dient u hier de benodigde gegevens vast te leggen.
   Uitgebreide uitleg over een koppeling met een extern EasyTrans Systeem vindt u in het artikel: Koppeling EasyTrans (extern)
 3. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de gegevens op te slaan.

Herhaal bovenstaande stappen om meerdere vervoerders vast te leggen.

INHOUD