Waar kunnen wij je bij helpen?
Afdrukken

Vervoerder activeren/deactiveren

Het is mogelijk om een vervoerder te activeren/deactiveren en (tijdelijk) als inactief te markeren. De vervoerder wordt dan nog wel (grijs gemarkeerd) getoond binnen selectielijsten, zoals bij het invoeren van een order, maar kan niet geselecteerd worden. Handig als er bijvoorbeeld een betalingsachterstand is.

Status vervoerder

Binnen het vervoerder overzicht kun je instellen of een vervoerder actief, of inactief is. Inactieve vervoerders worden nog wel getoond in selectielijsten binnen EasyTrans, maar zijn grijs gemarkeerd én kunnen niet geselecteerd worden. Dit is bijvoorbeeld handig als er een betalingsachterstand is en er niet per ongeluk een order op deze vervoerder gezet wordt.

Maak je gebruik van de Vervoerder Portal en staan er vervoerders op inactief? Dan hebben deze gebruikers uiteraard ook geen toegang tot de Chauffeurs App. Tot de status van de vervoerder weer op ‘actief’ wordt gezet.

Status controleren

De status van een vervoerder is te controleren via het vervoerder overzicht.

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Vervoerders’ > ‘Vervoerder overzicht’
 2. In de kolom ‘Vervoerder nr.’ zie je in één oogopslag de status van een vervoerder
  • Groene markering: Status actief
  • Rode markering: Status inactief
 3. (Optioneel) Met behulp van de statusfilter van het Vervoerder overzicht is het mogelijk om te filteren op status:
  1. Open bij ‘Status filter’ het selectiemenu en selecteer het gewenste overzicht ‘Actieve vervoerders’ of ‘Gedeactiveerde vervoerders’

Vervoerder activeren/deactiveren/verwijderen

Wanneer je een vervoerder nieuw aanmaakt krijgt deze uiteraard altijd standaard de status ‘actief’. De status van een vervoerder is zichtbaar én aanpasbaar via het vervoerder overzicht:

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Vervoerders’ > ‘Vervoerder overzicht’
 2. In de kolom ‘Bewerkingen’ kun je de status van een vervoerder wijzigen
  • ‘+’-icoon: Vervoerder activeren
  • ‘-‘-icoon: Vervoerder deactiveren
  • ‘X’-icoon: Vervoerder verwijderen

De bewerking wordt direct geactiveerd, de kleurmarkering bij het vervoerdernummer wordt direct aangepast.
Inactieve vervoerders worden grijs gemarkeerd weergegeven in selectielijsten en zijn niet te selecteren. Daarnaast hebben inactieve vervoerders geen toegang tot de Chauffeurs App.

Verwijderde vervoerders komen in de prullenbak terecht. Vanuit de prullenbak kun je vervoerders weer herstellen als actieve vervoerder of definitief verwijderen.

INHOUD