Waar kunnen wij u bij helpen?
Afdrukken

Stap 4: Vervoerder toegang geven

Met een Premium Plus pakket van EasyTrans Software is een eigen Vervoerder Portal onderdeel van uw Transport Management Systeem. Bij EasyTrans Software betaald u niet per gebruiker of licentie. Dit geldt ook voor het Vervoerder Portal, u kunt een onbeperkt aantal chauffeurs/vervoerders toegang geven tot uw Vervoerder Portal/Chauffeurs App.

Gebruiker aanmaken

Om in te kunnen loggen in de Vervoerder Portal/Chauffeurs App heeft een chauffeur een gebruikersaccount nodig. Je kunt dit account aanmaken en activeren bij de gegevens van de vervoerder:

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Vervoerders’ > ‘Vervoerder overzicht’
 2. Open de vervoerder / chauffeur die je toegang wilt geven tot de Vervoerder Portal/Chauffeurs App
 3. Maak in het deelvenster ‘Vervoerder portal’ een gebruikersaccount aan:
  1. ‘Rechten’
   Ken de juiste rechten toe. Gebruik je de Inkoopmodule van EasyTrans Software? Dan kan je eventueel de afgesproken inkooptarieven delen via de Vervoerder Portal/Chauffeurs App.

   • Volledige toegang;
    De afgesproken inkooptarieven worden zichtbaar in het Vervoerder Portal/Chauffeurs App.
   • Beperkte toegang; 
    Er worden GEEN inkooptarieven gedeeld via het Vervoerder Portal/Chauffeurs App.
  2. ‘Gebruikersnaam’;
   Geef een eigen gekozen gebruikersnaam in.
  3. ‘Wachtwoord’;
   • Klik op ‘Nieuw wachtwoord genereren’.
   • Klik op ‘Versturen’ om de inloggegevens direct per e-mail te versturen vanuit het TMS naar de vervoerder/chauffeur. Wil je de link nog niet versturen, kopieer dan het wachtwoord en sla het op.
    Tip: De e-mail bevat naast de inlogdetails ook een link naar een uitleg over het gebruik en het installeren van de Chauffeurs App.
 4. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de gegevens vast te leggen.

De chauffeur/vervoerder heeft nu met de door jou vastgelegde inloggegevens toegang tot de Vervoerder Portal/Chauffeurs App.
Het webadres van de Vervoerder Portal bestaat uit het webadres van je Transport Management Systeem met de toevoeging ‘/vervoerder’. Bijvoorbeeld: www.mytrans6.nl/fictieftransport/vervoerder of www.mytrans2.be/fictieftransport/vervoerder

Markering Gebruikers

Om snel te kunnen zien welke vervoerders toegang hebben tot je Vervoerder Portal/Chauffeurs Appkrijgen deze in EasyTrans een markering. Vervoerders die toegang hebben tot jouw Vervoerder Portal zijn in EasyTrans eenvoudig te herkennen aan een groen bolletje voor de naam.

INHOUD