Stap 4: Vervoerder toegang geven

Met een Premium Plus pakket van EasyTrans Software is een eigen Vervoerder Portal onderdeel van het Transport Management Systeem. Bij EasyTrans Software betaal je niet per gebruiker of licentie. Dit geldt ook voor het Vervoerder Portal, je kunt een onbeperkt aantal chauffeurs/vervoerders toegang geven tot de Vervoerder Portal/Chauffeurs App.

Vervoerder toegang geven

Om in te kunnen loggen in de Vervoerder Portal/Chauffeurs App heeft een chauffeur een gebruikersaccount nodig. Je kunt dit account aanmaken en activeren bij de gegevens van de vervoerder:

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Vervoerders’ > ‘Vervoerder overzicht’
  2. Open de vervoerder / chauffeur die je toegang wilt geven tot de Vervoerder Portal/Chauffeurs App
  3. Maak in het deelvenster ‘Vervoerder portal’ een gebruikersaccount aan:
    1. ‘Rechten’
      Ken de juiste rechten toe. Gebruik je de Inkoopmodule van EasyTrans Software? Dan kan je eventueel de afgesproken inkooptarieven delen via de Vervoerder Portal/Chauffeurs App.

• Volledige toegang;
        De afgesproken inkooptarieven worden zichtbaar in het Vervoerder Portal/Chauffeurs App.
      • Beperkte toegang;
        Er worden GEEN inkooptarieven gedeeld via het Vervoerder Portal/Chauffeurs App.
    2. ‘Gebruikersnaam’;
      Geef een eigen gekozen gebruikersnaam in.
    3. ‘Wachtwoord’;
      • Klik op ‘Nieuw wachtwoord genereren’.
      • Klik op ‘Versturen’ om de inloggegevens direct per e-mail te versturen vanuit het TMS naar de vervoerder/chauffeur. Wil je de link nog niet versturen, kopieer dan het wachtwoord en sla het op.
        Tip: De e-mail bevat naast de inlogdetails ook een link naar een uitleg over het gebruik en het installeren van de Chauffeurs App.
  4. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de gegevens vast te leggen.

De chauffeur/vervoerder heeft nu met de door jou vastgelegde inloggegevens toegang tot de Vervoerder Portal/Chauffeurs App.
Het webadres van de Vervoerder Portal bestaat uit het webadres van je Transport Management Systeem met de toevoeging ‘/vervoerder’. Bijvoorbeeld: www.mytrans6.nl/fictieftransport/vervoerder of www.mytrans2.be/fictieftransport/vervoerder

Markering Gebruikers

Om snel te kunnen zien welke vervoerders toegang hebben tot je Vervoerder Portal/Chauffeurs App krijgen deze in EasyTrans een markering. Vervoerders die toegang hebben tot jouw Vervoerder Portal zijn in EasyTrans eenvoudig te herkennen aan een groen bolletje voor de naam.