Stap 4: Vervoerder toegang geven

Met een Premium Plus pakket van EasyTrans Software is een eigen Vervoerder Portal onderdeel van uw Transport Management Systeem. Bij EasyTrans Software betaald u niet per gebruiker of licentie. Dit geldt ook voor het Vervoerder Portal, u kunt een onbeperkt aantal chauffeurs/vervoerders toegang geven tot uw Vervoerder Portal/Chauffeur App.

Gebruiker aanmaken

Om in te kunnen loggen in uw Vervoerder Portal heeft een chauffeur een gebruikersaccount nodig. U kunt dit account aanmaken en activeren bij de gegevens van de vervoerder:

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Vervoerders’ > ‘Vervoerder overzicht’
  2. Open de vervoerder / chauffeur die u toegang wilt geven tot uw Vervoerder Portal.
  3. Maak in het deelvenster ‘Vervoerder portal’ een gebruikersaccount aan:
    1. ‘Rechten’
      Ken de juiste rechten toe. Gebruikt u de Inkoopmodule van EasyTrans Software? Dan kunt u eventueel de afgesproken inkooptarieven delen via de Vervoerder Portal/Chauffeur App.

• Volledige toegang;
        De afgesproken inkooptarieven worden zichtbaar in het Vervoerder Portal/Chauffeur App.
      • Beperkte toegang;
        Er worden GEEN inkooptarieven gedeeld via het Vervoerder Portal/Chauffeur App.
    2. ‘Gebruikersnaam’;
      Geef een eigen gekozen gebruikersnaam in.
    3. ‘Wachtwoord’;
      • Klik op ‘Nieuw wachtwoord genereren’.
      • Kopieer het gegenereerde wachtwoord om deze te kunnen versturen naar uw versturen
        óf klik op ‘Versturen’ om de inloggegevens direct per e-mail te versturen vanuit uw TMS.
        Tip: De e-mail bevat naast de inlogdetails ook een link naar een uitleg over het gebruik en de installatie van de Chauffeur App.
  4. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de gegevens vast te leggen.

Uw chauffeur/vervoerder heeft nu met de door u vastgelegde inloggegevens toegang tot uw Vervoerder Portal/Chauffeur App.
Het webadres van uw Vervoerder Portal bestaat uit het webadres van uw Transport Management Systeem met de toevoeging ‘/vervoerder’. Bijvoorbeeld: www.mytrans6.nl/fictieftransport/vervoerder of www.mytrans2.be/fictieftransport/vervoerder

Markering Gebruikers

Om snel te kunnen zien welke vervoerders toegang hebben tot uw Vervoerder Portal krijgen deze in EasyTrans een markering. Vervoerders die toegang hebben tot uw Vervoerder Portal zijn in EasyTrans eenvoudig te herkennen aan een groen bolletje voor diens naam.

Vorige Stap 3: Facturatie instelling