Stap 3: Facturatie instelling

Bij een afmelding via de Chauffeurs App kan een vervoerder afbeeldingen en digitale handtekeningen toevoegen. Digitale handtekeningen kunnen geautomatiseerd op vrachtbrieven geplaatst worden, en samen met de afbeeldingen meegestuurd worden bij het verwerken van de facturatie.

Documenten bijvoegen voor facturatie

Wanneer een chauffeur digitale handtekeningen of afbeeldingen vastlegt via de Chauffeurs App kan deze informatie meegestuurd worden met de facturatie. Digitale handtekeningen komen daardoor op de vrachtbrief, die samen met eventuele afbeeldingen als bijlage toegevoegd kunnen worden bij de facturen.
Maak je daarnaast gebruik van de Documentopslag module? Dan is het mogelijk om ook eventueel toegevoegde documenten mee te sturen.

Algemene instelling

Bij de algemene instellingen kun je de standaard instelling voor het bijvoegen van documenten vastleggen. Je kunt per klant of handmatig verstuurde factuur nog afwijken van deze instelling.

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > Tabblad ‘Klanten’
  2. Vink de optie ‘Standaard bijgevoegde documenten meesturen met de factuur’ naar wens aan of uit
  3. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de instelling op te slaan

Op klantniveau

Je kunt op klantniveau afwijken van de algemene instelling:

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Klanten’ > ‘Klant overzicht’
  2. Open de klant waarbij je wilt afwijken van de standaard instelling
  3. Vink bij ‘Klantspecifieke instellingen’ de optie ‘Documenten meesturen met de factuur’ naar wens aan of uit
  4. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de instelling op te slaan

Meer informatie over het klaar zetten van de facturatie is te vinden in de artikelen verkoopfacturen aanmaken en verkoopfacturen versturen.