Tweestapsverificatie

Door het instellen van tweestapsverificatie voeg je een extra beveiligingslaag aan je EasyTrans gebruikersaccount toe.

Tweestapsverificatie EasyTrans

Tweestapsverificatie zorgt voor een extra beveiligingslaag waardoor data nog beter beschermt blijft! In EasyTrans wordt hiervoor gebruik gemaakt van een extra inlogcode die je met behulp van een authenticator app verkrijgt.

Authenticator app

Met een authenticator-app kun je je gebruikersaccount nog beter beschermen. Je koppelt een authenticator-app eenvoudig aan je account. Vervolgens is je account direct beter beschermt met een extra verificatiestap bij het inloggen, namelijk een unieke 6-cijferige code die je krijgt vanuit de authenticator-app.

Je kunt in EasyTrans werken met de authenticator-app van jouw keuze. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de Google Authenticator of Microsoft Authenticator app op je smartphone gebruiken. Deze vind je in de Google Play store of Apple App store.

Tweestapsverificatie activeren

Iedere EasyTrans-gebruiker kan tweestapsverificatie activeren voor diens gebruikersaccount:

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Instellingen’ > ‘Mijn account’
  2. Klik bij ‘Tweestapsverificatie’ op de optie ‘Inschakelen’
  3. Koppel je EasyTrans account aan je authenticator-app
    1. Open authenticator-app
    2. Scan de getoonde QR-code bij ‘Stap 2’
      Tip: Lukt het scannen niet? Je kunt de geheime sleutel ook handmatig toevoegen!
    3. Geef in EasyTrans – bij ‘Stap 3’ – de 6-cijferige verificatiecode in en voeg je EasyTrans-account daadwerkelijk toe in je authenticator app
    4. Klik op ‘Inschakelen’

Tweestapsverificatie is nu ingesteld en ingeschakeld. Dit zie je ook direct terug in ‘Mijn account’.

Inloggen

Wanneer tweestapsverificatie is ingeschakeld is er een extra beveiligingslaag ingebouwd bij het inloggen. Werk je dagelijks (op een veilige manier) met hetzelfde apparaat in EasyTrans? Dan is het wellicht handig om de optie ‘Ingelogd blijven’ te gebruiken op dit apparaat.

1. Surf naar het webadres van je Transport Management Systeem
  2. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in
  3. (Optioneel) Vink de optie ‘Ingelogd blijven op dit apparaat’ aan
    Tip: Hiermee blijf je ingelogd binnen EasyTrans op het apparaat wat je dan gebruikt. Hierdoor hoef je niet steeds een tweestapsverificatie te doorlopen. Bij het verwijderen van je internetgeschiedenis wordt je instelling verwijdert en moet je weer volledig inloggen.
  4. Klik op ‘Inloggen’
  5. Open je authenticator-app en geef op het inlogscherm van EasyTrans de 6-cijferige verificatiecode in
  6. Klik op ‘Doorgaan’