Waar kunnen wij je bij helpen?
Afdrukken

Dynamisch tarief – Bedrijfsnaam

Met een Premium- of Premium Plus pakket zijn dynamische tarieven onderdeel van het Transport Management Systeem EasyTrans. Dynamische tarieven zijn tarieven die pas activeren wanneer er bepaalde gegevens in een order aanwezig zijn. Zoals bijvoorbeeld een bedrijfsnaam bij afleverbestemmingen, of juist géén bedrijfsnaam. Handig om bijvoorbeeld verschillende tarieven in te kunnen stellen voor B2B en B2C transporten.

Dynamisch tarief o.b.v. Bedrijfsnaam

Als een tarief alleen moet activeren worden als er een bepaalde bedrijfsnaam aanwezig is binnen een order, dan maak je hiervoor een dynamisch tarief aan. Bij ‘Tariefzones instellen’ kun je vervolgens bij ‘zoekwaarde’ de bedrijfsnamen waarop gecontroleerd moet worden vastleggen. Ook kun je vastleggen dat er juist géén bedrijfsnaam aanwezig moet zijn, handig om B2C diensten vast te leggen! Een zoekwaarde vastleggen doe je met behulp van Reguliere expressies.

Nieuwe tariefzone o.b.v. Bedrijfsnaam

 1. ‘Zoekveld’: Selecteer ‘Bedrijfsnaam’
  Hiermee is een controle bij de orderentry op de invoervelden ‘Bedrijfsnaam’ op de gewenste gegevens.
 2. ‘Zoekwaarde’: Leg de gegevens vast waarbij het tarief geactiveerd dient te worden.
  Gebruik reguliere expressies. Onderstaand vind je enkele voorbeelden.
  Let op: Reguliere expressies zijn hoofdlettergevoelig!
 3. (Optioneel) ‘Bestemming nr.’: Leg vast bij welke bestemming gecontroleerd moet worden op de gegevens.
  Wil je alle bestemmingen checken? Laat dit vak dan leeg.
 4. ‘OF’ / ‘EN’: Geen bestemmingsnummers ingevuld? Dan worden alle bestemmingen gecontroleerd. Kies hier wanneer het tarief geactiveerd moet worden als de opgegeven gegevens gevonden worden:
  ‘OF’: De zoekwaarde moet in MINIMAAL ÉÉN bestemming voorkomen
  ‘EN’: De zoekwaarde moet in ALLE bestemmingen voorkomen
 5. Klik op ‘Opslaan’

Voorbeelden ‘Zoekwaarde’

Bij ‘Zoekwaarde’ leg je de gegevens vast waarbij het tarief geactiveerd dient te worden. Dit kan met behulp van zeer flexibele reguliere expressies. Bij Dynamisch Tarief – Reguliere expressies kun je hier meer informatie over vinden. Onderstaand vind je voorbeelden van reguliere expressies met bedrijfsnamen.

Tarieven voor specifieke ontvanger

Voorbeeld om een tarief vast te leggen bij een specifiek bedrijf als ontvanger. De ontvanger in dit voorbeeld is ‘Fictief BV’.
Tip: Gebruik je adresboek voor het ingeven van orders en stel je dynamische tarief hierop af! Reguliere Expressies zijn hoofdlettergevoelig!

Gebruik hiervoor de zoekwaarde: ^Fictief BV
Uitleg zoekwaarde: Zoek op de tekens Fictief BV.

 • ^: Start de zoekopdracht hier, zonder het dakje is bijvoorbeeld MegaFictief BV ook een zoekresultaat.
 • Fictief BV: Zoek deze tekens. Deze moeten exact overeenkomen, in deze volgorde, om een resultaat te geven.

Tarieven voor B2B diensten

Voorbeeld om een tarief vast te leggen voor leveringen aan bedrijven. In dit geval is het alleen nodig dat er daadwerkelijk een bedrijfsnaam aanwezig is bij de bestemmingen.

Gebruik hiervoor de zoekwaarde: .
Uitleg zoekwaarde: Zoek naar een (willekeurig) karakter.

 • .: Geeft een resultaat op ieder (willekeurig) karakter behalve regeleindes. Is er een teken aanwezig bij ‘Bedrijfsnaam’? Dan wordt het tarief geactiveerd.

Tarieven voor B2C diensten

Voorbeeld om een tarief vast te leggen voor leveringen aan consumenten. In dit geval is er geen bedrijfsnaam aanwezig bij de bestemmingen.

Gebruik hiervoor de zoekwaarde: ^(?!.)
Uitleg zoekwaarde: Zoek op velden zonder karakters

 • ^: Start de zoekopdracht hier
 • (?!.): Zoek naar ieder (willekeurig) karakter (.). Is er een teken aanwezig? ‘?!’ geeft aan dat dit niet is toegestaan, waardoor het tarief niet geactiveerd wordt.
INHOUD