Waar kunnen wij u bij helpen?
Afdrukken

Brandstoftoeslag

De hoge brandstofprijzen blijven een uitdaging. Hierdoor zijn veel vervoerders genoodzaakt een brandstoftoeslag te berekenen. Dit vraagt om flexibiliteit in de mogelijkheden van de prijsberekening. Om deze reden hebben wij naast de standaardopties voor toeslagen een aparte functie gemaakt voor brandstoftoeslagen. Met deze functie kun je per tarief aangeven of je hier wel óf geen brandstoftoeslag over wilt toepassen. Ook is het mogelijk een algemene brandstoftoeslag te te passen. Deze kan in één keer, via de algemene instellingen worden aangepast. Wel zo makkelijk!

Brandstoftoeslag per tarief

Wil je graag een automatische berekening van de brandstoftoeslag, maar mag deze toeslag niet over alle tarieven van een bepaald product worden berekend? Met deze functie kun je per tarief aangeven of hier wel óf geen toeslag op mag worden toegepast.

Brandstoftoeslag invoeren

Voordat EasyTrans een brandstoftoeslag automatisch kan berekenen, is het van belang dat je per product een tarief ‘brandstoftoeslag’ toevoegt:

 1. Voer een tarief in zoals beschreven in ons kennisbank artikel ‘Tarieven invoeren‘.
  • Kies hier bij ‘Tariefsoorten’ voor het tariefsoort ‘Brandstoftoeslag’.
   Let op: Er wordt pas een brandstoftoeslag in een order toegepast wanneer je hiervoor een apart tarief hebt aangemaakt.
   Tip: Wil je voor een bepaalde klant of vervoerder juist géén, of een afwijkende toeslag toepassen? Vul dit dan als afwijkend tarief in, aan de rechterkant van het scherm.
 2. Kies bij de overige tarieven binnen dit product of je de brandstoftoeslag wel óf niet wilt toepassen door het selectievak ‘Brandstoftoeslag toepassen’ aan te vinken.
  Tip: Betreft het een tarief waarover geen brandstoftoeslag mag worden berekend, zoals bijvoorbeeld wacht- of tolkosten? Dan vink je de optie niet aan.

Wanneer je nu een nieuwe order aanmaakt, wordt de brandstoftoeslag automatisch over de aangegeven tarieven berekend.

Algemene brandstoftoeslag

De markt is voortdurend in beweging. De prijzen ook. Bespaar tijd door een algemene brandstoftoeslag toe te passen. Met deze functie hoef je bij een prijswijziging niet meer per product één voor één de brandstoftoeslag aan te passen, maar kun je via de algemene instellingen in één keer de prijswijziging doorvoeren.

Algemene brandstoftoeslag invoeren

 1. Voer een tarief in zoals beschreven in ons kennisbank artikel ‘Tarieven invoeren‘.
  • Kies hier bij ‘Tariefsoorten’ voor het tariefsoort ‘Brandstoftoeslag’.
  • In plaats van het invullen van het percentage in de velden ‘Tarief’ en ‘Inkooptarief’, maak je deze velden volledig leeg.
   Tip: Wil je alleen voor de verkoop een algemene brandstoftoeslag toepassen? Maak dan alleen het veld ‘Tarief’ leeg. Het veld ‘Inkooptarief’ laat je dan op ‘0’ staan.
   Tip: Wil je voor een bepaalde klant of vervoerder geen, of een afwijkende, toeslag toepassen? Vul dit dan als afwijkend tarief in, aan de rechterkant van het scherm.
  • Druk op ‘Opslaan & Sluiten’ door het tarief op te slaan.
 2. Ga via het menu naar ‘Instellingen > Algemeen > Betalingsinstellingen’ en vul bij ‘Algemene brandstoftoeslag’ de actuele toeslag in.
  Let op: Deze toeslag wordt pas toegepast wanneer je hiervoor een apart tarief hebt aangemaakt én de velden ‘Tarief’ en ‘Inkooptarief’ volledig leeg hebt gemaakt.
 3. Druk op ‘Opslaan & Sluiten’ en kies ‘Bestaande orders bijwerken’ om de wijziging in één keer op alle bestaande orders toe te passen.
  Let op: Wanneer je voor de optie ‘Bestaande orders bijwerken’ kiest, worden alleen open, geplande en periodieke orders  bijgewerkt. Orders waarvan de prijs is vastgezet + afgemelde en gecontroleerde orders worden niet bijgewerkt.

Nadat de algemene brandstoftoeslag is ingevoerd, wordt een algemene toeslag over de aangegeven tarieven berekend. Na een prijswijziging is deze dus gemakkelijk via de algemene instellingen aan te passen.

Vorige Staffelprijzen
Volgende Dynamische tarieven
INHOUD