Waar kunnen wij je bij helpen?
Afdrukken

Wat kan de module Routeplanning & Optimalisatie?

Met de module Routeplanning & Optimalisatie van EasyTrans Software kun je meerdere orders, van verschillende klanten én/of producten (diensten), samenvoegen tot één transportopdracht, een samengestelde route. Deze samengestelde route kun je vervolgens eenvoudig optimaliseren en efficiënt inplannen. Daarnaast kun je uiteraard ook optimale routes genereren van standaard transportorders, met meerdere bestemmingen.

Samengestelde routes

Vanuit het orderoverzicht kun je meerdere orders – van verschillende klanten en/of producten (diensten) – samenvoegen tot een samengestelde route.

Planning

Orders die je samenvoegt worden in een nieuwe order geplaatst, als een ‘samengestelde route’. Samengestelde routes blijven gekoppeld aan de originele orders, waardoor je deze heel eenvoudig kunt openen vanuit een samengestelde route. Een samengestelde route kan vervolgens geoptimaliseerd en gepland worden.

Product (dienst)

Voor samengestelde routes kun je eventueel een apart product (dienst) aanmaken. Dan wordt bij het creëren van een samengestelde route de nieuwe order aangemaakt op dit product. Door een apart product aan te maken voor samengestelde route-orders kun je samengestelde routes gemakkelijker herkennen of filteren in het orderoverzicht.

Vervoerders

Samengestelde routes worden enkel voor planningsdoeleinden gebruikt. Daarom is het uiteraard mogelijk om heel eenvoudig de orderdetails te delen met de vervoerders, door bijvoorbeeld een vervoersopdracht te mailen.

Inkoopmodule

Met de Inkoopmodule van EasyTrans Software kun je inkoopkosten en opbrengsten van transportopdrachten bijhouden. Aan ieder verkooptarief kan een inkooptarief gekoppeld worden, eventueel met specifieke tarieven per vervoerder. Hierdoor is direct te zien wat een transportorder kost én oplevert. De overeengekomen prijzen kunnen vervolgens heel eenvoudig gedeeld worden met vervoerders. Ook kunnen er inkoop- of selfbilling facturen gemaakt worden, waarmee je bijvoorbeeld kunt controleren of gedeclareerde bedragen correct zijn.

Maak je gebruik van de Inkoopmodule? Ook van samengestelde routes kun je inkooptarieven opvragen, delen of factureren! Leg bij het product de bijbehorende inkooptarieven vast en maak de inkoopfacturatie nog eenvoudiger!

Vervoerder Portal

Vanaf een Premium Plus Pakket is een Vervoerder Portal/Chauffeurs App onderdeel van het Transport Management Systeem. Realtime nieuwe vervoersopdrachten doorgeven (planning) en ontvangen (vervoerder) is onderdeel van een Vervoerder Portal. De vervoerder kan vervolgens onderweg de orders afmelden met de Chauffeurs App. De chauffeur navigeert met behulp van de Chauffeurs App eenvoudig naar de bestemming(en). De ontvanger tekent voor ontvangst op het scherm en deze digitale handtekening wordt – eventueel met bijgevoegde afbeeldingen – direct naar de planning verstuurd.

Samengestelde routes blijven gekoppeld aan de originele orders. Verstuur je een samengestelde route als vervoersopdracht via de Vervoerder Portal? Dan ontvangt de chauffeur uitsluitend de samengestelde route. De afmeldinformatie wordt echter ook teruggekoppeld naar de originele order! De planner en de klant blijven dus altijd op de hoogte van de status van de transportopdracht. Bovendien is de benodigde informatie voor een afleverbevestiging en/of verkoopfactuur altijd beschikbaar bij de originele order, zoals je gewend bent!

Documentopslag module

Met de Documentopslag module van EasyTrans Software kun je documenten bij de transportorders opslaan. Op deze manier kun je het dossierbeheer veilig en digitaal beheren vanuit het Transport Management Systeem. Maak je gebruik van de Vervoerder Portal/Chauffeurs App? Dan kun je ook documenten delen of ontvangen via de Vervoerder Portal.

Legt een chauffeur documenten vast via de Chauffeurs App? Doordat samengestelde routes gekoppeld blijven aan de originele orders worden documenten opgeslagen bij zowel de samengestelde route als de originele order.

Routes optimaliseren

Met de module Routeplanning & Optimalisatie kun je van een transportorder met meerdere bestemmingen een optimale route genereren. Bij de optimalisatie van de route wordt rekening gehouden met de laad- en losadressen, en met de tijden waarop je hier verwacht wordt. Daarnaast kun je ook nog een servicetijd instellen. Servicetijd staat voor de gemiddelde tijd die je nodig hebt voor een stop.

Optimalisatiesoftware

Voor de berekening van een optimale route maakt EasyTrans Software gebruik van externe optimalisatiesoftware. De koppeling met de externe partijen is onderdeel van de module Routeplanning & Optimalisatie. Voor jou zijn er geen extra kosten om gebruik te maken van deze diensten.

EasyTrans Software biedt hierbij de keuze tussen twee verschillende aanbieders, SmartRoute en RouteXL. Je kunt zelf bepalen welke provider je wilt gebruiken om de routes te optimaliseren:

Route XL SmartRoute
Voertuigprofielen Auto, Bestelwagen, Fiets Vrachtwagen, Auto, Bestelwagen, Fiets
Aantal bestemmingen Maximaal 100 Onbeperkt
Prioriteit bij optimalisatie Geeft voorrang aan ingestelde tijden t.o.v. de ophaal- en afleverbestemmingen. Geeft voorrang aan de ophaal- en afleverbestemmingen t.o.v. ingestelde tijden.
Website www.routexl.com www.smartroute.nl

Kilometerberekening en ETA

Bij het berekenen van een optimale route wordt rekening gehouden met de laad- en losadressen, de tijden waarop je hier verwacht wordt en de ingestelde servicetijd. Na optimalisatie wordt de totale reisduur en afstand weergegeven in de order. Daarnaast zie je bij iedere bestemming de berekende reisduur vanaf de vorige bestemming en de Estimated Time of Arrival (ETA).

Vervoerder Portal

Vanaf een Premium Plus Pakket is een Vervoerder Portal/Chauffeurs App onderdeel van het Transport Management Systeem. Realtime nieuwe vervoersopdrachten doorgeven (planning) en ontvangen (vervoerder) is onderdeel van een Vervoerder Portal. Een chauffeur kan vervolgens onderweg orders afmelden met de Chauffeurs App. Alle vastgelegde afmeldinformatie, zoals bijvoorbeeld de aflevertijden, worden direct naar de planomgeving verstuurd.

Maak je gebruik van het Vervoerder Portal/Chauffeurs App? Afmeldinformatie van een samengestelde route wordt teruggekoppeld naar zowel de samengestelde route-order als de originele order(s). Doordat ophaal- en/of aflevertijden altijd worden geregistreerd met de Chauffeurs App wordt de berekende ETA bij de bestemmingen direct geoptimaliseerd en aangepast naar de meest actuele status. De planner, klanten én de ontvanger blijven hierdoor helemaal up to date over de orderstatus!

Route weergave

Geoptimaliseerde routes met maximaal 25 bestemmingen kunnen worden weergegeven op een kaart via Google Maps. Voor geoptimaliseerde routes met meer dan 25 bestemmingen kun je een locatiekaart raadplegen. Deze locatiekaart toont alle bestemmingen van de order.

INHOUD