Planning samengestelde routes

De planning van samengestelde routes kun je (eventueel na optimalisatie) eenvoudig efficiënt doen. Uiteraard kun je vervolgens de order als een vervoersopdracht versturen naar de chauffeur.

Planning samengestelde routes

Orders die je samenvoegt tot een samengestelde route worden in een nieuwe order geplaatst. Deze order kan vervolgens geoptimaliseerd en gepland worden. Een samengestelde route plannen op een vervoerder gaat op dezelfde wijze als standaard orders:

Vanuit order

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Order overzicht’
  2. Open de ‘samengestelde route’-order die je wilt plannen
  3. Selecteer bij ‘Vervoerder’ de gewenste vervoerder
  4. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om terug te keren naar het orderoverzicht

Orderoverzicht

Vanuit het orderoverzicht kun je via een snelbewerking ook meerdere orders tegelijk inplannen.

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Order overzicht’
  2. Selecteer (in de eerste kolom) de ‘samengestelde route’-orders die je wilt plannen
  3. Selecteer de snelbewerking ‘Vervoerder’:
    1. Onderaan het orderoverzicht vind je bij ‘Met geselecteerde orders’ diverse snelbewerkingen
    2. Selecteer bij ‘Order wijzigen’ de optie ‘Vervoerder’
  4. Selecteer de gewenste vervoerder
  5. Klik op ‘OK’ om de keuze te bevestigen

De samengestelde route heeft nu de status ‘Gepland’. Doordat de samengestelde route is gekoppeld aan de originele orders, worden deze nu ook automatisch gepland op de geselecteerde vervoerder.

Vervoersopdracht

Samengestelde routes worden enkel voor planningsdoeleinden gebruikt. Daarom is het belangrijk dat je eenvoudig de orderdetails van een samengestelde route kunt delen met de vervoerders. Hiervoor kun je vanuit het Transport Management Systeem vervoersopdrachten versturen.

E-mail

Je kunt vervoersopdrachten per e-mail versturen:

Versturen vanuit order

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Orderoverzicht’
  2. Open de order waarvan je een vervoersopdracht wilt versturen
  3. Klik bij ‘Vervoerder’ op het ‘e-mail’-icoon
    Zie je geen mailicoon? Dan is er geen e-mailadres vastgelegd bij de vervoerder. Leg deze eerst vast.
  4. Controleer of de standaard instellingen naar wens zijn
  5. Klik op de gewenste ‘Versturen met …’ knop om de e-mail te versturen
    Je kunt diverse soorten transportdocumenten meesturen met de vervoersopdracht.

Snelbewerking orderoverzicht

Je kunt ook meerdere vervoersopdrachten tegelijk versturen vanuit het orderoverzicht. Hierbij worden de algemene instellingen van de vervoersopdrachten gebruikt.

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Orderoverzicht’
  2. Selecteer (in de eerste kolom) de geplande orders waarvan je vervoersopdrachten wilt versturen
  3. Selecteer de snelbewerking ‘Vervoersopdracht naar vervoerder’:
    1. Onderaan het orderoverzicht vind je bij ‘Met geselecteerde orders’ diverse snelbewerkingen
    2. Selecteer bij ‘Order acties’ de optie ‘Vervoersopdracht naar vervoerder’
  4. (Optioneel) Stuur een opmerking of transportdocumenten mee
  5. Klik op ‘OK’

Vervoerder Portal

Met een Premium Plus pakket van EasyTrans Software is een Vervoerder Portal/Chauffeurs App onderdeel van het Transport Management Systeem. Realtime nieuwe vervoersopdrachten doorsturen naar een Chauffeurs App is onderdeel van een Vervoerder Portal.

Plan je een vervoerder in die toegang heeft tot de Vervoerder Portal/Chauffeurs App? Dan wordt de order direct als vervoersopdracht verstuurd. De chauffeur ontvangt uitsluitend de ‘samengestelde route’-order en niet de gekoppelde originele orders. Afmeldinformatie wordt teruggekoppeld naar zowel de samengestelde route als de originele orders!

Inkooptarieven delen

Met de Inkoopmodule van EasyTrans Software kun je inkoopkosten en opbrengsten van transportopdrachten bijhouden. Overeengekomen prijzen kunnen heel eenvoudig gedeeld worden met vervoerders. Ook kunnen er inkoop- of selfbilling facturen gemaakt worden, waarmee je bijvoorbeeld kunt controleren of gedeclareerde bedragen correct zijn.

Maak je gebruik van de Inkoopmodule? Ook van samengestelde routes kun je inkooptarieven opvragen, delen of factureren! Leg de inkooptarieven vast en maak de inkoopfacturatie nog eenvoudiger!