Waar kunnen wij je bij helpen?
Afdrukken

ETA samengestelde route

De ETA van een samengestelde route wordt automatisch geactualiseerd.

Actuele ETA samengestelde route

Bij een samengestelde route kopieert het systeem de ETA automatisch naar de oorspronkelijke orders.

Order overzicht

De planner ziet de actuele status in één oogopslag in het order overzicht:

ETA en ATA order overzicht

ETA geeft de verwachte tijd aan. ATA is de werkelijke aflevertijd.
Wanneer een chauffeur via de Chauffeurs App de bestemming afmeld, dan past het systeem automatisch de ETA aan bij de nog af te handelende stops. Bijvoorbeeld: De chauffeur heeft een route met 15 stops. Op de 5e stop wordt hij volgens de ETA om 10:00 verwacht. De chauffeur meldt de stop af om 10:30. De ETA van alle resterende stops schuift hiermee 30 minuten op.”

Tijdvenster marge

Standaard wordt er geen tijdvenster marge gerekend, maar dit is wel mogelijk. Bij het instellen van de routeoptimalisatie heb je dit kunnen ingeven.
Bij het tonen van de verwachte aankomsttijd (ETA) wordt dan op de Track & Trace pagina een marge voor en na de berekende ETA toegevoegd. Hierdoor wordt een tijdvenster weergegeven als ETA. Bijvoorbeeld 30 minuten eerder en 90 minuten later, geeft een ETA met een tijdvenster van 2 uur. Je kunt zelf bepalen hoe nauwkeurig je de ETA aan je klant wilt weergeven.

Track & Trace pagina

Wanneer een chauffeur via de Chauffeurs App de bestemming afmeld, dan past het systeem automatisch de ETA aan bij de nog af te handelende stops.
Op de Track & Trace pagina die de klant en eventueel de ontvanger via een link in de e-mail ontvangen, kan de actuele ETA worden bekeken:

Track & Trace pagina

De ETA staat bewust niet in de mail zelf, omdat deze tijd niet dynamisch is en daardoor dus snel achterhaalt kan zijn.

Klanten Portal

De ETA met het tijdvenster marge en ATA zie je ook automatisch in het Klanten Portal zodra er een bestemming is afgemeld. Je dient hiervoor de betreffende order te openen of de link van de Track & Trace pagina te bekijken.

INHOUD