Historie functie

Op de Track & Trace pagina zie je in één oogopslag wat de huidige status van een transport is. Optioneel kun je hierbij met de Historie functie ook het hele verloop van het transport tonen!

Historie functie

Binnen de Track & Trace functies van EasyTrans kun je optioneel een ‘historie’-functie activeren. Met deze functie kun je naast de huidige status ook het complete verloop van het transport weergeven op je Track & Trace pagina. Ook kun je met de Track & Trace historie-functie orderstatussen handmatig aanpassen, toevoegen of verwijderen.

Activeren

De Track & Trace historie-functie kun je activeren bij je algemene instellingen:

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’
  2. Open het Tabblad ‘Geavanceerd’
  3. Vink bij ‘Track & Trace instellingen’ de optie ‘Track & Trace historie activeren’ aan
  4. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de instelling op te slaan

De functie is nu geactiveerd! Op een Track & Trace pagina wordt nu ook de volledige historie van het orderverloop getoond.

Orderstatussen wijzigen

Naast de weergave van de Track & Trace historie kun je met de functie orderstatussen handmatig aanpassen, toevoegen of verwijderen. Dit kan vanuit een order:

1. Open de order
  2. Klik (onder de bestemmingen) op de knop ‘Track & Trace historie’

Een overzicht van de doorlopen statussen wordt getoond, in dit scherm kun je nu:

Orderstatus toevoegen

1. Klik op de knop ‘Nieuwe regel’
  2. Geef de benodigde details in:
    • Orderstatus: Benaming van de status
    • Locatie: Geef een locatie in
    • Datum: Geef een datum in
    • Tijd: Geef een tijd in
  3. Klik op ‘Opslaan’

De orderstatus is nu toegevoegd bij ‘Track & Trace historie’ op de Track & Trace pagina.

Orderstatussen wijzigen

1. Klik in de statusregel op het ‘Bewerken’-icoon
  2. Geef de wijziging in:
    • Orderstatus: Benaming van de status
    • Locatie: Geef een locatie in
    • Datum: Geef een datum in
    • Tijd: Geef een tijd in
  3. Klik op ‘Opslaan’

De orderstatus is nu gewijzigd bij ‘Track & Trace historie’ op de Track & Trace pagina.

Orderstatussen verwijderen

1. Klik in de statusregel op het ‘Verwijderen’-icoon
  2. Klik op ‘Ja’ om je keuze te bevestigen

De orderstatus is nu verwijderd uit de historie, en dus ook bij ‘Track & Trace historie’ op de Track & Trace pagina.