Waar kunnen wij je bij helpen?
Afdrukken

Order Substatussen

Binnen de planomgeving van EasyTrans doorlopen orders diverse standaard statussen, van open tot gefactureerd. Naast deze standaard stadia is het ook mogelijk om zelf order statussen aan te maken. Dit is handig om eigen belangrijke punten te kunnen registeren, bijvoorbeeld met een substatus als ‘Cleared Customs’.

Daarnaast is het ook een goede manier om andere belangrijke kenmerken te registreren, zoals bijvoorbeeld met een substatus als ‘in sorteercentrum’ of ‘afgeleverd bij de buren’. Order substatussen kunnen daarbij optioneel gedeeld worden met klanten en/of vervoerders, via bijvoorbeeld de Track & Trace pagina, het Klanten Portal of de Chauffeurs App.

Order substatussen maken

Maak eenvoudig eigen order substatussen aan binnen EasyTrans:

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Instellingen’ > ‘Order substatussen’
 2. Klik op ‘Nieuwe order substatus aanmaken’
 3. Geef de benodigde gegevens in:
  1. ‘Substatus naam’: Geef een benaming in voor de substatus
  2. ‘Toekennen aan orderstatus’: Selecteer de standaard orderstatussen waarbij de substatus geselecteerd/actief kan/mag zijn. De substatus kan alleen geselecteerd worden bij deze orderstatussen en zodra een niet gekozen orderstatus actief wordt, wordt de order substatus automatisch verwijderd.
  3. (Optioneel) ‘Volgorde’: Ga je meerdere order substatussen gebruiken? Je kunt hier een cijfer ingeven waarmee de volgorde van weergave in selectielijsten wordt bepaald. De substatus met het laagste nummer wordt bovenaan weergegeven
   Tip: Gebruik tientallen zodat je later eenvoudig substatussen kunt tussenvoegen!
  4. ‘Alleen intern weergeven’: Activeer deze functie wanneer het een interne substatus betreft. De substatus wordt dan op geen enkele manier gedeeld met klanten en/of vervoerders.
  5. (Indien van toepassing) ‘Keuzeoptie in Chauffeurs App’: Functie is onderdeel van het Vervoerder Portal, lees meer informatie bij: Verwerking Afmeldgegevens
  6. (Optioneel) ‘Kleur’: Wil je de substatus in het orderoverzicht met een kleur markeren? Kies hier dan de gewenste kleur.
 4. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de order substatus op te slaan.

De order substatus is nu aangemaakt en wordt weergegeven bij ‘Order substatussen’. Vanuit dit overzicht kunnen substatussen altijd opnieuw geopend en bewerkt worden.

INHOUD