Waar kunnen wij u bij helpen?
Afdrukken

Wat is een Koppeling EasyTrans Gebruikers?

Werk je samen met een logistieke dienstverlener die ook gebruik maakt van EasyTrans? Dan kun je ordergegevens met elkaar uitwisselen via het Transport Management Systeem! Alle EasyTrans Systemen kunnen bij EasyTrans Software aan elkaar gekoppeld worden.

Voor het doorsturen of ontvangen van orders heb je geen aanvullende module/koppeling nodig. Deze functionaliteit is kosteloos beschikbaar in alle EasyTrans pakketten, houdt er wel rekening mee dat je met een Small Pakket enkel orders kunt ontvangen.

Ordergegevens uitwisselen

Vanaf een Standaard pakket kun je bij EasyTrans Software (kosteloos) orders versturen naar externe vervoerders die ook EasyTrans gebruiken. Je geeft de order in zoals je gewend bent en verzend de ordergegevens met één druk op de knop. Daarnaast kun je uiteraard vanuit het orderoverzicht ook meerdere orders tegelijk versturen.

De gegevens van een order worden zoveel mogelijk één op één doorgestuurd waardoor de ontvanger heel gemakkelijk de order kan afhandelen binnen EasyTrans. De externe EasyTrans gebruiker ontvangt de ordergegevens direct in diens Transport Management Systeem. Hierbij wordt de ontvangen order gezien als een web-order, de order wordt immers online geplaatst, door een opdrachtgever (klant).

Afmeldgegevens delen

Vanaf een Premium Plus Pakket is een eigen Vervoerder Portal / Chauffeurs App onderdeel van het Transport Management Systeem. Realtime nieuwe vervoersopdrachten doorgeven (planning) en ontvangen (vervoerder) is onderdeel van een Vervoerder Portal. De vervoerder kan vervolgens de orders afmelden met de Chauffeurs App. De chauffeur navigeert met behulp van de Chauffeurs App eenvoudig naar de bestemming(en). De ontvanger tekent voor ontvangst op het scherm en deze digitale handtekening wordt samen met alle andere afmeldgegevens (eventueel met bijgevoegde afbeeldingen) direct naar de planning verstuurd.

Wanneer gekoppelde EasyTrans Systemen beide gebruik maken van de Chauffeurs App om orders af te melden kan afmeldinformatie ook gedeeld worden! Welke informatie gedeeld wordt (en hoe) is afhankelijk van de instellingen die je bij de Vervoerder Portal hanteert.

Koppeling activeren

Om orderdetails uit te kunnen wisselen met externe EasyTrans-systemen dien je elkaar toestemming te geven tot het versturen en het ontvangen van gegevens. Je kunt een koppeling tussen beide EasyTrans Systemen activeren door elkaar aan te maken als klant en/of vervoerder en toestemming te verlenen tot het versturen/ontvangen van ordergegevens.

INHOUD