Waar kunnen wij u bij helpen?
Afdrukken

Klant activeren/deactiveren

Het is mogelijk om klanten (tijdelijk) als inactief te markeren. De klantnaam wordt dan nog wel (grijs gemarkeerd) getoond binnen selectielijsten, zoals bij het invoeren van een order, maar kan niet geselecteerd worden. Handig als er bijvoorbeeld een betalingsachterstand is, of als er tijdelijk geen afname van transport is.

Status klant

Binnen je klantoverzicht kun je instellen of een klant actief, of inactief is. Inactieve klanten worden nog wel getoond in selectielijsten binnen EasyTrans, maar zijn grijs gemarkeerd én kunnen niet geselecteerd worden. Dit is bijvoorbeeld handig als er een betalingsachterstand is en er niet per ongeluk een order ingevoerd mag worden.

Maak je gebruik van een Klanten Portal en staan er klanten op inactief? Dan hebben deze gebruikers uiteraard ook geen toegang tot het Klanten Portal. Tot de status van de klant weer op ‘actief’ wordt gezet.

Status controleren

De status van een klant is te controleren via het klantenoverzicht.

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Klanten’ > ‘Klant overzicht’
 2. In de kolom ‘Klant nr.’ zie je in één oogopslag de status van een klant
  • Groene markering: Status actief
  • Rode markering: Status inactief
 3. (Optioneel) Met behulp van de statusfilter van het klantoverzicht is het mogelijk om te filteren op status:
  1. Open bij ‘Status filter’ het selectiemenu en selecteer het gewenste overzicht ‘Actieve klanten’ of ‘Gedeactiveerde klanten’

Status wijzigen

Wanneer je een klant nieuw aanmaakt krijgt deze uiteraard altijd standaard de status ‘actief’. De status van een klant is zichtbaar én aanpasbaar via het klantenoverzicht:

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Klanten’ > ‘Klant overzicht’
 2. In de kolom ‘Bewerkingen’ kun je de status van een klant wijzigen
  • ‘+’-icoon: Klant activeren
  • ‘-‘-icoon: Klant deactiveren

De bewerking wordt direct geactiveerd, de kleurmarkering bij het klantnummer wordt direct aangepast.
Inactieve klanten worden grijs gemarkeerd weergegeven in selectielijsten en zijn niet te selecteren. Daarnaast hebben inactieve klanten geen toegang tot een Klanten Portal.

INHOUD