Waar kunnen wij je bij helpen?
Afdrukken

Beheer Klanten

Het beheer van klanten is veilig en overzichtelijk binnen het TMS EasyTrans. Je kunt eenvoudig klant gegevens vastleggen. Het Transport Management Systeem (TMS) stelt je vervolgens, door verschillende functionaliteiten, in staat om uitstekende service aan de klanten te bieden.

Beheer klanten & Service

De gegevens van de klanten kun je veilig en overzichtelijk beheren binnen EasyTrans. Het TMS stelt je vervolgens in staat om de klant uitstekende service te bieden:

 • Klantenbeheer & Service
  Naast de algemene bedrijfsgegevens kun je per klant meerdere contactpersonen en/of afdelingen vastleggen. Heel handig omdat je immers vanuit EasyTrans diverse mailopties per contactpersoon hebt. Je kunt bijvoorbeeld offertes, orderbevestigingen (inclusief Track & Trace link), afleverbevestiging of facturen per e-mail versturen. Ook kun je belangrijke notities per klant opslaan die geautomatiseerd overgenomen worden naar nieuwe orders. Bijvoorbeeld interne CRM notities of notities die je wilt weergeven op de transportdocumenten. Daarnaast kun je voor de facturatie uiteraard ook belangrijke gegevens vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan de BTW-plichtigheid van de klant, klantspecifieke prijzen of (afwijkende) betaalafspraken.
 • Klanten Portal
  Met een een Premium- of Premium Plus pakket van EasyTrans Software is een Klanten Portal onderdeel van het Transport Management Systeem. Je kunt hiermee een (onbeperkt) aantal klanten toegang geven tot een eigen online omgeving. Hier kunnen klanten o.a. offertes aanvragen, orders plaatsen (web-orderen) en de status hiervan volgen. Het Klanten Portal is voorzien van meerdere niveaus qua gebruikersrechten. Voor een klant met volledige toegang zijn ook de prijzen zichtbaar. Hierdoor kun je het Klanten Portal ook standaard als offertemodel gebruiken en geef je de klanten volledige inzage in de facturatie. Lopende facturen en factuurhistorie zijn dan altijd beschikbaar voor de klant.
  Tip: Kun je online betalingen ontvangen? Dan kunnen klanten via het Klanten Portal online de facturen betalen!
 • Koppeling met EasyTrans-gebruiker
  Rijd je weleens opdrachten namens een logistieke dienstverlener die ook gebruik maakt van EasyTrans? Dan kun je deze orders geautomatiseerd ontvangen in de planomgeving! EasyTrans gebruikers kunnen namelijk onderling heel eenvoudig ordergegevens uitwisselen, via EasyTrans! Deze functionaliteit is kosteloos beschikbaar in alle EasyTrans pakketten, houdt er wel rekening mee dat je met een Small Pakket enkel orders kunt ontvangen.

Klantenoverzicht

De klanten die zijn vastgelegd in hetTransport Management Systeem kun je terugvinden in het klantoverzicht. Het klantoverzicht biedt een weergave van de klanten en de vestiging(en). Je kunt in dit overzicht filteren, zoeken en sorteren.

Daarnaast kun je vanuit het klantoverzicht ook enkele bewerkingen uitvoeren. Zo kun je klanten (tijdelijk) deactiveren, bijvoorbeeld omdat er een betalingsachterstand is. Actieve klanten zijn in het klantoverzicht groen gemarkeerd, inactieve klanten worden rood gemarkeerd.

INHOUD