Waar kunnen wij je bij helpen?
Afdrukken

Stap 5: Order substatus

Order substatus delen

In EasyTrans kun je werken met eigen een order substatus. Deze substatussen zijn standaard ook zichtbaar in verschillende communicatiekanalen met klanten, zoals bijvoorbeeld een Klanten Portal of een Track & Trace pagina. Hierdoor kan je in het order overzicht al zien wat de status is, in plaats de order te openen. De planning kan er voor kiezen om er een kleur aan toe te voegen, zodat de kolom met de substatus nog meer opvalt in het order overzicht.

Zo kun je een substatus dus ook inzetten als extra communicatiemiddel. Bijvoorbeeld door een substatus als ‘Overhandigd aan vervoerder’ of ‘Cleared by Customs’ bij een order in te geven. Wil je een substatus niet delen via het Klanten Portal? Controleer dan de volgende instelling:

  1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Instellingen’ > ‘Order substatussen’.
  2. Open de substatus die je NIET wilt delen in het Klanten Portal.
  3. Vink ‘Alleen intern weergeven’ aan.
  4. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de instelling op te slaan.

De substatus wordt nu enkel nog weergegeven in de planomgeving. Dit houdt in dat deze niet langer zichtbaar is in het Klanten Portal, Track & Trace pagina en Vervoerder Portal.
Het aanmaken van een substatus is niet mogelijk vanuit het Klanten Portal, dit kan alleen gedaan worden vanuit de planningsomgeving door de gebruiker met ‘beheerder (alle rechten)’.

Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in het artikel: Order Substatussen

INHOUD