Overeengekomen prijs delen

Wanneer je de inkooptarieven hebt ingesteld gaat de prijsberekening bij de orders bijna volledig geautomatiseerd. De overeengekomen prijs kun je vervolgens heel eenvoudig delen met de vervoerder. Dit kan per e-mail, door gegevensuitwisseling via EasyTrans of via een Vervoerder Portal.

Vervoersopdracht (E-mail)

Vanuit het Transport Management Systeem kun je per e-mail vervoersopdrachten versturen. Bij het versturen kun je optioneel de afgesproken inkooptarieven delen met de vervoerder. Je kunt de overeengekomen totaalprijs delen, of alle tarieven uitgesplitst benoemen bij de opdracht.

Versturen vanuit order

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Orderoverzicht’
  2. Open de order waarvan je een vervoersopdracht wilt versturen
  3. Selecteer bij ‘Vervoerder’ de vervoerder die het transport gaat uitvoeren
  4. Klik op het ‘e-mail’-icoon (achter ‘Vervoerder’)
    Zie je geen mailicoon? Dan is er nog geen e-mailadres vastgelegd bij de vervoerder. Leg deze eerst vast.
  5. Controleer of de standaard instellingen naar wens zijn
  6. Klik op de gewenste ‘Versturen met …’ knop om de e-mail te versturen
    Je kunt diverse soorten transportdocumenten meesturen met de vervoersopdracht

Snelbewerking orderoverzicht

Je kunt ook meerdere vervoersopdrachten tegelijk versturen vanuit het order overzicht. Hierbij worden de algemene instellingen van de vervoersopdrachten gebruikt.

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Orderoverzicht’
  2. Selecteer (in de eerste kolom) de orders waarvan je vervoersopdrachten wilt versturen
    Let op: Om vervoersopdrachten te kunnen versturen moeten de orders uiteraard gepland zijn.
  3. Selecteer de snelbewerking ‘Vervoersopdracht naar vervoerder’:
    1. Onderaan het order overzicht vind je bij ‘Met geselecteerde orders’ diverse snelbewerkingen
    2. Selecteer bij ‘Order acties’ de optie ‘Vervoersopdracht naar vervoerder’
  4. (Optioneel) Stuur een opmerking of transportdocumenten mee
  5. Klik op ‘OK’

Staat bij het tarief ‘inkooptarief intern’ aangevinkt, dan wordt dit tarief niet meegestuurd met de vervoersopdracht.

Koppeling EasyTrans Gebruikers

Werk je samen met een logistieke dienstverlener die ook gebruikmaakt van EasyTrans? Dan kun je beide systemen koppelen en vanuit EasyTrans heel eenvoudig ordergegevens uitwisselen. De gegevens van een order worden hierbij zoveel mogelijk één op één doorgestuurd. Bij het delen van inkooptarieven wordt bij de ontvangende partij de totale inkoopprijs als ‘Afgesproken transportprijs’ vermeld in het veld ‘Opmerkingen intern’.

Versturen vanuit order

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Orderoverzicht’
  2. Open de order die je wilt versturen naar een andere EasyTrans gebruiker
  3. Selecteer bij ‘Vervoerder’ de vervoerder die het transport gaat uitvoeren
  4. Klik op het ‘versturen’-icoon (achter ‘Vervoerder’)
    Zie je dit icoon niet? Dan is er nog geen koppeling actief met de vervoerder. Activeer deze eerst.
  5. Controleer of de algemene instellingen naar wens zijn
  6. Klik op ‘Versturen’

Snelbewerking orderoverzicht

Je kunt ook meerdere orders tegelijk versturen vanuit het orderoverzicht. Hierbij worden de algemene instellingen van de vervoersopdrachten gebruikt.

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Orderoverzicht’
  2. Selecteer (in de eerste kolom) de orders die je wilt versturen
  3. Selecteer de snelbewerking ‘Versturen naar EasyTrans vervoerder’:
    1. Onderaan het orderoverzicht vind je bij ‘Met geselecteerde orders’ diverse snelbewerkingen
    2. Selecteer bij ‘Order acties’ de optie ‘Versturen naar EasyTrans vervoerder’
  4. Controleer of de algemene instellingen naar wens zijn
  5. Klik op ‘OK’

Vervoerder Portal

Met een Premium Plus pakket van EasyTrans Software is een Vervoerder Portal/Chauffeurs App onderdeel van het Transport Management Systeem. Geautomatiseerd nieuwe vervoersopdrachten doorgeven (planning) en ontvangen (vervoerder) is onderdeel van een Vervoerder Portal. Bij het versturen van de opdrachten kun je optioneel de overeengekomen prijs delen met de vervoerder.

Vervoersopdracht Chauffeurs App

Zodra je een vervoerder inplant bij een order, gaat het versturen van een vervoersopdrachten naar diens Chauffeurs App geheel automatisch. Of de overeengekomen prijzen inzichtelijk zijn voor de vervoerder hangt af van de ingestelde gebruikersrechten. Je bepaalt zelf welke chauffeur/vervoerder toegang krijgt tot de Vervoerder Portal, én met welke rechten.
Tip: Vervoerders die toegang hebben tot de Vervoerder Portal zijn eenvoudig te herkennen aan een groen bolletje voor diens naam.

Module Koppeling met CX Euro

Met de module Koppeling met CX Euro kun je eenvoudig vrachtopdrachten plaatsen op de online vrachtbeurs van CX Euro.

Zendingen boeken

Wanneer je een overeenkomst sluit over een geplaatste lading op CX Euro, kun je dankzij de Inkoopmodule ook direct de zending boeken. Je kunt de externe vervoerder inplannen bij de order en de zending direct boeken. Hierbij wordt de overeengekomen inkoopprijs meegestuurd naar CX Euro.