Waar kunnen wij u bij helpen?
Afdrukken

Stap 2: Inkooptarieven delen

Wanneer u uw inkooptarieven heeft ingesteld gaat de prijsberekening bij uw orders bijna volledig geautomatiseerd. De overeengekomen prijs kunt u vervolgens heel eenvoudig delen met uw vervoerder. Dit kan per e-mail, door gegevensuitwisseling via EasyTrans of via een Vervoerder Portal.

Vervoersopdracht

Per e-mail
Vanuit uw Transport Management Systeem kunt u per e-mail vervoersopdrachten versturen. Bij het versturen kunt u optioneel de afgesproken inkooptarieven delen met de vervoerder. U kunt de overeengekomen totaalprijs delen, of alle tarieven uitgesplitst benoemen bij de opdracht. Bij uw algemene instellingen kunt u vastleggen óf en hoe u inkooptarieven deelt bij een vervoersopdracht. Deze algemene instelling wordt gebruikt bij het versturen van vervoersopdrachten vanuit uw orderoverzicht, en is een bewerkbare instelling bij het versturen van een vervoersopdracht vanuit een order.

Koppeling EasyTrans
Werkt u samen met een logistieke dienstverlener die ook gebruikmaakt van EasyTrans? Dan kunt u beide systemen koppelen en vanuit EasyTrans ordergegevens uitwisselen. De gegevens van een order worden hierbij zoveel mogelijk één op één doorgestuurd. Bij het delen van inkooptarieven wordt bij de ontvangende partij de totale inkoopprijs als ‘Afgesproken transportprijs’ vermeld in het veld ‘Opmerkingen intern’. Om te bepalen of u inkooptarieven wilt versturen hanteert EasyTrans de standaard instelling van uw vervoersopdrachten.
Tip: Bij het versturen van gegevens kunt u altijd nog afwijken van deze standaard instelling. Zowel bij het versturen vanuit uw orderoverzicht als vanuit een order.

Standaard instelling

De standaard instelling voor het wel of niet delen van inkooptarieven bij uw vervoersopdrachten stelt u in bij uw algemene instellingen.

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > tabblad ‘Order e-mails’
 2. Geef bij ‘Standaard opties vervoersopdracht’ > ‘Inkooptarieven vermelden op de vervoersopdracht’ uw algemene instelling in:
  • Uitgesplitst
   E-mail: Alle inkooptarieven worden apart weergegeven, met daarbij de totaalprijs.
   Koppeling: Alleen de totale inkoopprijs wordt weergegeven.
  • Alleen totaalprijs
   E-mail/Koppeling: Alleen de totale inkoopprijs wordt weergegeven.
  • Niet vermelden
   E-mail/Koppeling: Er worden geen inkooptarieven verstuurd.
 3. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om uw instelling op te slaan.

Vervoerder Portal

Met een Premium Plus pakket van EasyTrans Software is een Vervoerder Portal/Chauffeurs App onderdeel van uw Transport Management Systeem. Realtime nieuwe vervoersopdrachten doorgeven (planning) en ontvangen (vervoerder) is onderdeel van een Vervoerder Portal. Bij het versturen van de opdrachten kunt u optioneel de overeengekomen prijs delen met de vervoerder.

Delen via Vervoerder Portal

Of opbrengsten inzichtelijk zijn voor een vervoerder hangt af van de gebruikersrechten die zijn ingesteld bij het gebruikersaccount van de chauffeur/vervoerder. U bepaalt zelf welke chauffeur/vervoerder toegang krijgt tot uw Vervoerder Portal, én met welke rechten:

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Vervoerders’ > ‘Vervoerder overzicht’
 2. Open de vervoerder / chauffeur en controleer de ingestelde rechten:
  • Volledige toegang;
   De afgesproken inkooptarieven zijn zichtbaar in het Vervoerder Portal/Chauffeurs App
  • Beperkte toegang; 
   Er worden GEEN inkooptarieven gedeeld via het Vervoerder Portal/Chauffeurs App
INHOUD