Stap 4: Inkoopafstanden

Met de Inkoopmodule van EasyTrans Software kun je de inkoopafstanden van werkelijk gereden kilometers ten opzichte van berekende kilometers bijhouden. Het kan zijn dat je bij de kilometerberekening bepaalde afstandscorrecties wilt hanteren, daarom kun je hiervoor inkoopafstandcorrecties vastleggen. Bij een geautomatiseerde kilometerberekening in een order wordt dan direct het juiste aantal inkoopkilometers berekend en vastgelegd.

Inkoopafstanden

Je kunt werkelijk gereden kilometers ten opzichte van berekende kilometers bijhouden. Bij het gebruik van de geautomatiseerde kilometerberekening in een order worden vastgelegde inkoopafstandcorrecties geautomatiseerd meegenomen.

Standaard inkoopafstandcorrectie

Je kunt standaard inkoopafstandcorrecties instellen – per kilometer of procentueel, positief of negatief. De standaard inkoopafstandcorrecties worden automatisch overgenomen met de nieuwe vervoerders die je aanmaakt in EasyTrans. Uiteraard kun je per vervoerder nog afwijken van de standaard instellingen.

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > tabblad ‘Vervoerders’
  2. Geef de inkoopafstandcorrectie in, per kilometer of procentueel:
    1. ‘Standaard inkoop afstand correctie’
      Correctie op het aantal kilometers (positief of negatief); Bij een geautomatiseerde kilometerberekening in een order wordt dit ingegeven aantal erbij opgeteld (positief getal) of afgetrokken (negatief getal).
    2. ‘Standaard inkoop afstand correctie procentueel’
      Percentage van het aantal kilometers (positief of negatief); Bij een geautomatiseerde kilometerberekening in een order wordt dit ingegeven percentage bij het aantal kilometers opgeteld (positief percentage) of afgetrokken (negatief percentage).
  3. (Indien van toepassing) Pas de standaard instelling toe op reeds bestaande vervoerders door op het ‘kopiëren’-icoonIcoon- Standaard instellingen kopiërente klikken.
  4. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de instelling op te slaan.

Inkoopafstandcorrectie per vervoerder

De inkoopafstandcorrectie die ingesteld staat bij de algemene instellingen, komt automatisch bij elke vervoerder te staan, die je nieuw aanmaakt in Easytrans. Je kunt per vervoerder nog afwijken van deze standaard inkoopafstandcorrecties:

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Vervoerders’ > ‘Vervoerder overzicht’
  2. Open de vervoerder waarbij je een afwijkende inkoopafstandcorrectie wilt instellen.
  3. Geef bij ‘Overige gegevens’ de inkoopafstandcorrectie in, per kilometer of procentueel:
    1. ‘Inkoop afstand correctie’
      Correctie op het aantal kilometers (positief of negatief); Bij een geautomatiseerde kilometerberekening in een order wordt dit ingegeven aantal daarbij opgeteld (positief getal) of afgetrokken (negatief getal)
    2. ‘Inkoop afstand correctie procentueel’
      Percentage van het aantal kilometers (positief of negatief); Bij een geautomatiseerde kilometerberekening in een order wordt dit ingegeven percentage bij het aantal kilometers opgeteld (positief percentage) of afgetrokken (negatief percentage).
  4. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om de inkoopafstandscorrectie op te slaan.

Vervoerder Portal

Met het Premium Plus pakket van EasyTrans Software is een eigen Vervoerder Portal onderdeel van het Transport Management Systeem. Een Vervoerder Portal biedt planners de mogelijkheid om realtime nieuwe vervoersopdrachten door te geven. De chauffeur gebruikt hier vervolgende de Chauffeurs App voor, waarmee ze onderweg orders kunnen afmelden. De afmeldinformatie, waaronder de gereden kilometers, zijn direct beschikbaar in de planomgeving.

De werkelijk gereden kilometers die zijn vastgelegd met behulp van de Chauffeurs App kun je op twee manieren ontvangen:

Standaard instelling

Standaard worden de gereden kilometers die zijn doorgegeven via de Chauffeurs App afzonderlijk weergegeven bij de prijsberekening in een order. De planning kan vervolgens deze afmeldinformatie verwerken.

Kilometers direct berekenen

Je kunt er ook voor kiezen om de inkoopafstand direct te verwerken bij de prijsberekening in een order. Gereden kilometers die zijn vastgelegd met behulp van de Chauffeurs App worden dan direct geplaatst bij ‘Inkoop afstand’ bij de order:

1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > Tabblad ‘Orders’
  2. Vink bij ‘Chauffeurs App instellingen’ de optie ‘Afstand totale rit direct opslaan in het inkoop afstand veld’ aan