Waar kunnen wij je bij helpen?
Afdrukken

Gereden kilometers bijhouden

Je kunt werkelijk gereden kilometers ten opzichte van berekende kilometers bijhouden met de Inkoopmodule van EasyTrans Software. Maak je gebruik van de geautomatiseerde kilometerberekening in een order? Wanneer je inkoopafstandcorrecties hebt vastgelegd worden deze meegenomen bij de berekening.

Inkoopafstand vastleggen

Werkelijk gereden kilometers kun je vastleggen bij de transportorders. Dit kan handmatig of geautomatiseerd bij de prijsberekening in een order. Je kunt ook werkelijk gereden kilometers ontvangen via de Vervoerder Portal.

In order

Naast de verkoopkilometers, die je wellicht doorbelast aan de klanten, kun je ook werkelijk gereden kilometers registreren in een order.

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Planning’ > ‘Order overzicht’
 2. Open de desbetreffende order
 3. Geef bij prijsberekening de afstanden in:
  • Geautomatiseerd: Klik op de knop ‘Bereken afstand & stops’
  • Handmatig: Geef bij ‘Afstand’ de verkoopkilometers in en bij ‘Inkoop afstand’ de werkelijk gereden kilometers
   Let op: Bij tarieven o.b.v. afstand worden verkooptarieven gebaseerd op de ingave bij ‘Afstand’ en inkooptarieven op ‘Inkoopafstand’
 4. Klik op ‘Opslaan’ of Enter om de kilometers op te slaan
 5. Klik op ‘Opslaan & Sluiten’ om terug te keren naar het order overzicht

Via Vervoerder Portal

Met een Premium Plus pakket van EasyTrans Software is een eigen Vervoerder Portal onderdeel van het Transport Management Systeem. Een Vervoerder Portal biedt planners de mogelijkheid om geautomatiseerd nieuwe vervoersopdrachten door te geven. De vervoerdersportal kan vervolgens door een chauffeur gebruikt worden als Chauffeurs App, waarmee onderweg orders afgemeld kunnen worden. De afmeldinformatie, waaronder de gereden kilometers, zijn direct beschikbaar in de planomgeving. Hoe je de geregistreerde kilometers ontvangt is afhankelijk van de instellingen.

Exporteren

Met een Premium- of Premium Plus Pakket van EasyTrans Software beschik je over een uitgebreide exportfunctie. Hiermee kun je gegevens uit het Transport Management Systeem exporteren naar bijvoorbeeld Excel. Je kunt bij het exporteren diverse filteropties gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld filteren op klant, product, vervoerder of voertuig.

Gebruik voor een overzicht van de werkelijk gereden kilometers de exportmogelijkheid ‘Orders uitgebreid’. Deze export geeft een zeer gedetailleerd overzicht van de orders, inclusief de inkoop- en verkoopafstanden. Deze export bestaat uit twee werkbladen. Het eerste werkblad geeft de orderdetails weer, het tweede werkblad de bestemmingen.

 1. Ga via het hoofdmenu naar ‘Algemeen’ > ‘Exporteren’
 2. Selecteer bij ‘Kies de te exporteren gegevens’ de optie ‘Orders – Uitgebreid (2 werkbladen)’
 3. (Optioneel) Kies een ander exporttype dan Excel
 4. (Optioneel) Stel filters in
 5. Klik op ‘Uitvoeren’

Na het exporteren kun je de functionaliteiten van Excel gebruiken om een goed overzicht te krijgen van de totalen, van de werkelijk gereden kilometers ten opzichte van de berekende kilometers.

INHOUD