Waar kunnen wij je bij helpen?
Afdrukken

Order overzicht

Wanneer je bent ingelogd kom je automatisch in het order overzicht in de Chauffeurs App terecht.

Order overzicht Chauffeurs App

In het order overzicht vind je geplande en reeds gereden (afgemelde) transportorders. Je ziet de ordernummers, bestemmingen en het tijdstip waarop er geladen of gelost moet worden in het order overzicht.
Door op een order te klikken, zie je meer informatie over de betreffende order. Welke gegevens je precies in de order te zien krijgt, is afhankelijk van de rechten die de planner bij de toegang heeft gegeven.

Kleuren status

Wanneer een bestemming groen is gekleurd, is deze afgemeld, bestemmingen van dezelfde order die nog niet zijn afgemeld blijven wit. Wanneer alle bestemmingen van dezelfde order zijn afgemeld, dan wordt de volledige order groen gearceerd.
Bij orders die geel gearceerd zijn, zijn bestemmingen nog niet (allemaal) afgemeld.

Zoeken/Sorteren/Filteren

Via de Chauffeurs App kun je in het menu order overzicht zoeken, sorteren en filteren.
Klik rechts bovenin op de ‘3 streepjes’.
Je kan hier filteren om enkel open of afgemelde orders weer te geven, periodefilter te gebruiken of te kiezen voor of sorteren op ordernummer. Daarnaast kun je vanuit het zoekveld zoeken op ordernummers, plaatsnaam en bedrijfsnaam.

Orders ontvangen

Een planner kan vanuit het Transport Management Systeem EasyTrans geautomatiseerd vervoersopdrachten naar de Chauffeurs App versturen. Deze order komt automatisch in de Chauffeurs App, zodra de plannen de chauffeur aan de order heeft toegekend. Iedere vijf minuten vraagt de Chauffeurs App op de achtergrond informatie omtrent nieuwe orders op. Nieuw orders worden vervolgens direct weergegeven in het order overzicht.

Het is ook mogelijk om handmatig te controleren of je nieuwe orders hebt ontvangen:

  1. Open het order overzicht
  2. Klik op ‘Verversen-icoon’Verversen-icoon

Zorg er wel voor dat je geen filters aan hebt staan, of dat er nog een zoekopdracht actief is.
De zoekopdracht kan je leeghalen door de tekst uit het ‘zoekvlak’ te verwijderen en door vervolgens op het ‘loepje’ te klikken.

INHOUD